Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕπίκειται η επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Βαγδάτης για πτήσεις επιβατικών αεροπλάνων υπό όρους

Επίκειται η επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Βαγδάτης για πτήσεις επιβατικών αεροπλάνων υπό όρους

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Βαγδάτης, ενώ παράλληλα γίνονται προετοιμασίες για την επαναλειτουργία και του αεροδρομίου της Μοσούλης για την πραγματοποίηση διεθνών πτήσεων για πρώτη φορά, […]

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Βαγδάτης, ενώ παράλληλα γίνονται προετοιμασίες<...> για την επαναλειτουργία και του αεροδρομίου της Μοσούλης για την πραγματοποίηση διεθνών πτήσεων για πρώτη φορά, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πολιτικής διοίκησης στο Ιράκ.

Η ακριβής ημερομηνία της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου της Βαγδάτης δεν έχει προς το παρόν γίνει γνωστή, αλλά θα είναι μέσα στο καλοκαίρι. Η πολιτική διοίκηση θα επιλέξει τις εταιρίες που θα ξεκινήσουν τις πτήσεις αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ αυτές που θα επιλεγούν πρέπει να είναι έτοιμες να πραγματοποιούν τουλάχιστον δύο πτήσεις την εβδομάδα και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για παραμονή στο έδαφος των αεροσκαφών για τουλάχιστον δύο ώρες χωρίς ανεφοδιασμό σε καύσιμα, υπηρεσίες εδάφους και τροφοδοσία.

Οι αιτήσεις για πτήσεις στο εσωτερικό ή το εξωτερικό θα εξεταστούν, αλλά αρχικά δεν θα πραγματοποιούνται μεταφορές εμπορευμάτων, προστίθεται στην ανακοίνωση. Οι αμερικανικές δυνάμεις επιδιόρθωσαν τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης και αποκατέστησαν τον ηλεκτροφωτισμό του.

Ο αμερικανός πολιτικός διοικητής Πολ Μπρέμερ δήλωσε ότι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Βαγδάτης, γνωστού πριν τον πόλεμο ως αεροδρομίου Σαντάμ Χουσέιν, για τις πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών θα έχει θετική επίπτωση στην οικονομία της χώρας και θα αποτελέσει το ορόσημο για να εισέλθει εκ νέου το Ιράκ στην διεθνή κοινότητα πολιτικής αεροπορίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024