Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΙστορική ληστεία στο αεροδρόμιο του Τορόντο – Έκλεψαν χρυσό αξίας 15 εκατ. δολαρίων
Αεροδρόμια

Ιστορική ληστεία στο αεροδρόμιο του Τορόντο – Έκλεψαν χρυσό αξίας 15 εκατ. δολαρίων

Οι καναδικές Αρχές εξετάζουν κάθε πιθανότητα για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων.

Επίδοξοι ληστές, αλλά Money Heist, πραγματοποιήσαν μία από τις μεγαλύτερες λητσείες της δεκαετίας, με λεία χρυσού άνω των 15 εκατ. δολαρίων. Η αστυνομία του Καναδά ερευνά την υπόθεση, που έλαβε χώρα στο διεθνές αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο, μια τοποθεσία που χρησιμοποιείται συχνά για τη μεταφορά χρυσού που εξορύσσεται στην επαρχία του Οντάριο.

→Αποτυχημένη ληστεία αλα Casa de Papel – Δύο νεκροί στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο χρυσός κλάπηκε από το κοντέινερ, τη στιγμή που εκφορτώθηκε από το  αεροσκάφος το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο.

Η κλοπή έρχεται εν μέσω ραγδαίας αύξησης της ζήτησης για χρυσό, η οποία αυξήθηκε κατά 18% το 2022, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού – αύξηση που αποδίδεται στη γεωπολιτική αβεβαιότητα και τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, οι ληστές φέρεται να πήραν χρυσό αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων και άλλα τιμαλφή. Το κοντέινερ υψηλής αξίας έφτασε στο αεροδρόμιο το βράδυ της 17ης Απριλίου και μεταφέρθηκε σε εγκατάσταση όπου φυλάσσονται συνήθως τιμαλφή. Κατά την αστυνομία, η ληστεία πιθανώς έγινε εκεί.

Αυτή η ληστεία μπορεί να θεωρηθεί μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης και της ληστείας 3.000 τόνων σιροπιού σφενδάμου, το 2012, που ξεπερνούσε σε αξία τα 12 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής, Στίβεν Ντούιβεστεϊν, είπε ότι η ομάδα έρευνας εξετάζει όλα τα στοιχεία και χαρακτήρισε το περιστατικό της Δευτέρας μεμονωμένο. Είπε επίσης πως το κοντέινερ ήταν μεγέθους περίπου 5 τ.μ., όμως αρνήθηκε να πει πόσο ζύγιζε.

Η Toronto Sun ανέφερε νωρίτερα πως η αστυνομία πιστεύει ότι στη ληστεία συμμετείχαν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024