Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚατέρρευσε οροφή στο Αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, νεκρός και τραυματίες
Αεροδρόμια

Κατέρρευσε οροφή στο Αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, νεκρός και τραυματίες

new-delhi
(Φωτό: ETV Bharat)

Κατάρρευση στέγης στο Αεροδρόμιο Νέου Δελχί λόγω έντονων βροχοπτώσεων και ανέμων προκάλεσε θάνατο, τραυματισμούς, και ακυρώσεις πτήσεων.

Μια στέγη κατέρρευσε λόγω έντονων βροχοπτώσεων και ανέμων στο κεντρικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ινδίας, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Νέου Δελχί σήμερα Παρασκευή, σκοτώνοντας ένα άτομο, τραυματίζοντας  έξι άτομα και αναγκάζοντας τις αρχές να ακυρώσουν πτήσεις από έναν τερματικό σταθμό, δήλωσαν αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης.

Ένα τμήμα του θόλου στην περιοχή αναχωρήσεων του Terminal 1 (τοπικές αφιξοαναχωρήσεις) του Διεθνούς Αεροδρομίου του Νέου Δελχί κατέρρευσε στις 5 το πρωί  (τοπική ώρα), σύμφωνα με δήλωση του αεροδρομίου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X. Οι σιδερένιοι πυλώνες καταπλάκωσαν κάποιους που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σημείο, ακόμα και μέσα στα παρκαρισμένα οχήματά τους.

“Υπάρχουν τραυματισμοί και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται για να παράσχει όλη την απαραίτητη βοήθεια και ιατρική βοήθεια στους πληγέντες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τα ειδησεογραφικά κανάλια ανέφεραν ότι τρία άτομα τραυματίστηκαν και ένα άτομο εγκλωβίστηκε κάτω από τη στέγη που κατέρρευσε.

Σύμφωνα με τον φορέα διαχείρησης του αεροδρομίου DIAL, όλες οι αναχωρήσεις από τον τερματικό σταθμό των low-cost αεροπορικών εταιρειών IndiGo και SpiceJet έχουν ακυρωθεί μέχρι τις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα), αναφέρεται στην ανακοίνωση και οι επιβάτες που επηρεάστηκαν μπορούν να πάρουν εναλλακτικές πτήσεις ή πλήρη επιστροφή χρημάτων. Τα Terminal 2 και 3 λειτουργούν κανονικά.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας Ram Mohan Naidu Kinjarapu δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και όλοι οι τραυματισμένοι βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Νέου Δελχί “Ίντιρα Γκάντι”, ένα από 10 πολυσύχναστα στον κόσμο με 73,6 εκατ. επιβάτες το 2023, είναι το διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Δελχί ως διεθνής αεροπορικός κόμβος της ινδικής πρωτεύουσας, καθώς και της υπόλοιπης βόρειας Ινδίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024