Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚαθηλωμένα τα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο του Βερολίνου – Τι συμβαίνει στη Γερμανία
Αερομεταφορές

Καθηλωμένα τα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο του Βερολίνου – Τι συμβαίνει στη Γερμανία

Μια σειρά από απεργίες στα γερμανικά ΜΜΜ επιβαρύνουν την ομαλή λειτουργία του κράτους.

Κλειστό θα μείνει σήμερα το αεροδρόμιο του Βερολίνου, λόγω της απεργίας του προσωπικού ασφαλείας, η οποία ξεκίνησε στις 03:30 και έχει προγραμματιστεί να λήξει τα μεσάνυχτα. Στο αεροδρόμιο δεν πραγματοποιείται καμία απογείωση πτήσης, ενώ ελάχιστες είναι οι προσγειώσεις.

Το σωματείο Ver.di επιδιώκει να αυξήσει την πίεση προς τους εργοδότες, με τους οποίους διαπραγματεύεται τα μπόνους για την εργασία στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τους κανόνες των υπερωριών.

«Καλούμε την Ομοσπονδιακή Ένωση Εταιριών Ασφάλειας (BDLS) να υποβάλει μια διαπραγματεύσιμη προσφορά στις συναντήσεις μας στις 28 και 29 Απριλίου και να μην προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για νέες απεργίες στην εναέρια κυκλοφορία την Πρωτομαγιά και στις διακοπές του Αγίου Πνεύματος (29 Μαΐου)», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Βόλφγκανγκ Πίπερ.

Η Ένωση Αεροδρομίων (ADV) από την πλευρά της επέκρινε την εργασιακή διαμάχη ως υπερβολική και ζήτησε μια γρήγορη λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την Τρίτη γενική απεργία του αερολιμένα, από τις αρχές του έτους, ενώ την περασμένη Παρασκευή, η στάση εργασίας οκτώ ωρών στους σιδηροδρόμους προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια και επιβάρυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023