Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜνημόνιο αδελφοποίησης υπέγραψαν τα δύο «ολυμπιακά» αεροδρόμια
Πεκίνο – Αθήνα

Μνημόνιο αδελφοποίησης υπέγραψαν τα δύο «ολυμπιακά» αεροδρόμια

«Μνημόνιο Αδελφοποίησης» υπέγραψαν χτες στο Πεκίνο, το αεροδρόμιο Beijing Capital International Airport της κινεζικής πρωτεύουσας – το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 – και ο Διεθνής […]

«Μνημόνιο Αδελφοποίησης» υπέγραψαν χτες στο Πεκίνο, το αεροδρόμιο Beijing Capital International Airport της κινεζικής πρωτεύουσας – το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 – και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών<...>που τέσσερα χρόνια πριν είχε την τιμή να υποδεχθεί και να αποχαιρετήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν με λαμπρή επιτυχία στη χώρα μας.

Με τη δέσμευση αυτή, τα δύο αεροδρόμια επισφραγίζουν σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, με στόχους α) τη βέλτιστη οργάνωση των αεροδρομιακών υπηρεσιών κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου – βάσει της υφιστάμενης συνεργασίας με το αεροδρόμιο της Αθήνας, η οποία βαίνει προς την ολοκλήρωσή της, β) τη βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου και γ) την από κοινού διεθνή συνεργασία σε αναπτυξιακά έργα και την μεταξύ τους ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε επίπεδο management και τεχνολογίας.

Κατά την τελετή αδελφοποίησης, ο Γενικός Διευθυντής του Beijing Capital International Airport, κ. Dong Zhiyi, δήλωσε: «Προσδοκούμε ότι, μέσω της συνεργασίας αυτής, θα αποκομίσουμε σημαντικό όφελος από την πολύτιμη εμπειρία της ‘ολυμπιακής λειτουργίας’ του αεροδρομίου της Αθήνας, με στόχο να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας από όλο τον κόσμο υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και μια ασφαλή και απρόσκοπτη εμπειρία στο αεροδρόμιό μας».

«Η κοινή εμπειρία και προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες” επεσήμανε από την άλλη ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, “υπήρξε καταλυτική για την ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο αεροδρομίων. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτή την αμοιβαία δέσμευση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συμμετοχή σε διεθνή αναπτυξιακά έργα, που θα προσφέρει στα αεροδρόμια του Πεκίνου και της Αθήνας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στο διεθνή χώρο».

Η υπογραφή του Μνημονίου Αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο νέο αεροσταθμό (Terminal 3) του αεροδρομίου Beijing Capital International Airport του Πεκίνου, παρουσία του Έλληνα Πρέσβυ στο Πεκίνο, κ. Μιχαήλ Καμπάνη, υψηλόβαθμων στελεχών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, της Capital Airports Holding Company (στην οποία ανήκει η εταιρία του αεροδρομίου του Πεκίνου), καθώς και εκπροσώπων της Air China και των τουριστικών φορέων της Κίνας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024