Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝέα συνεδρίαση για το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλλι Κρήτης
Εξέταση της οδικής σύνδεσής του το Βόρειο Οδικό Aξονα Κρήτης και το Ηράκλειο

Νέα συνεδρίαση για το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλλι Κρήτης

Νέα συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου, που δημιουργήθηκε για το θέμα του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο. Επίκεντρο της συνεδρίασης ήταν η μελέτη […]

Νέα συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου, που δημιουργήθηκε για το θέμα του<…> νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο. Επίκεντρο της συνεδρίασης ήταν η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο “Οδική σύνδεση του νέου αεροδρομίου Καστελλίου Κρήτης με το Βόρειο Οδικό Aξονα Κρήτης και την πόλη του Ηρακλείου”, για την οποία το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει εισήγηση για γνωμοδότηση σε επερχόμενη συνεδρίαση του.

Η νομάρχης Ηρακλείου κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, σε δηλώσεις της ανέφερε: “Το Διεθνές Αεροδρόμιο Κρήτης με έδρα το Καστέλλι, είναι για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου ένα ζήτημα πολύ σοβαρό. Ένα σπουδαίο έργο που επιβάλλεται να υλοποιηθεί για να λύσει το θέμα των μεταφορών από και προς την Κρήτη. Ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή έχουμε λειτουργήσει με ιδιαίτερη σοβαρότητα πάνω σε αυτό το θέμα.

Τώρα έχει έρθει για συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον δρόμο που οδηγεί από τον Βόρειο Οδικό Aξονα Κρήτης προς το αεροδρόμιο. Είναι μια μελέτη που έρχεται αποσπασματικά σε σχέση με το σύνολο των έργων οδικών αξόνων που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να κάνουν ασφαλή την πρόσβαση από και προς το αεροδρόμιο. Εμείς συνεδριάζουμε με τις επιτροπές που έχουμε ορίσει ως Νομαρχιακό Συμβούλιο για να μετέχουν και οι πολίτες, για να εκφραστούν η Δημοτική Αρχή του Καστελλίου και οι δικές μας υπηρεσίες. Στη συνέχεια το θέμα θα έρθει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο με τη συγκεκριμένη εισήγηση για γνωμοδότηση. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε με σοβαρότητα, θα εξακολουθήσουμε να έχουμε ανοικτό διάλογο με την τοπική κοινωνία, η οποία επιβάλλεται να έχει άποψη πάνω στο θέμα και ελπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα να λειτουργήσει και η κεντρική εξουσία, σε ότι αφορά τα θέματα στα οποία είναι υπεύθυνη να απαντήσει, προκειμένου η διαδικασία υλοποίησης του έργου για το αεροδρόμιο να τελειώσει πραγματικά γρήγορα. Βεβαίως το αεροδρόμιο πρέπει να γίνει έτσι όπως έχουμε όλοι συμφωνήσει, ένα αεροδρόμιο υπερσύγχρονο, ένα αεροδρόμιο που θα είναι οικονομικό και θα μπορεί ο πολίτης που θα το χρησιμοποιεί να το αξιοποιήσει πραγματικά, ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024