Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟι πυροσβέστες των αεροδρομίων εκπαιδεύονται μέσω εικονικής πραγματικότητας – Το έργο BRIDGES
Τεχνολογία

Οι πυροσβέστες των αεροδρομίων εκπαιδεύονται μέσω εικονικής πραγματικότητας – Το έργο BRIDGES

Οι πυροσβέστες των αεροδρομίων εκπαιδεύονται με την βοήθεια τη εικονικής πραγματικότητας, η οποία προσομοιώνει με ακρίβεια τα αεροσκάφη.

Ξεπερνώντας την εποχή της πανδημικής κρίσης και του Covid, η ανθρωπότητα προχωρά με γρήγορους βηματισμούς προς την Metaverse και ΑΙ εποχή. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα βρίσκεται σε πιλοτικό επίπεδο, όσον αφορά τεχνολογικά έργα, ωστόσο

Αν και στην Ελλάδα, τα πρώτα τεχνολογικά έργα υλοποιούνται σε πιλοτικό επίπεδο, είναι ξεκάθαρο ότι πολλά επαγγέλματα αλλάζουν κατεύθυνση. Αυτό αποδεικνύει και το έργο BRIDGES, το οποίο αφορά – για τον κλάδο των αεροδρομίων – την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας εκπαίδευσης Πυροσβεστών Αεροδρομίων με χρήση τεχνολογίας υπερ-εικονικής πραγματικότητας.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, οι πυροσβέστες των αεροδρομίων εκπαιδεύονται με την βοήθεια τη εικονικής πραγματικότητας, η οποία προσομοιώνει με ακρίβεια τα αεροσκάφη.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η επέκταση της πρακτικής εκπαίδευσης σε περιοχές που δεν μπορούν να καλυφθούν με τις παραδοσιακές μεθόδους (on-site training), και η εξοικονόμηση πόρων και τεχνικών μέσων.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι βασικό μέλος της ομάδας που εκτέλεσε τις δοκιμές της εφαρμογής στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου BRIDGES, το οποίο είναι ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας & Καινοτομίας ΗORIZON 2020, με συγχρηματοδότηση από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κονδύλια.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024