Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟμαλά λειτουργούν τα αεροδρόμια της Ευρώπης

Ομαλά λειτουργούν τα αεροδρόμια της Ευρώπης

Κανονικά εκτελούνται τα αεροπορικά δρομολόγια από τα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης, μετά από πολλές ημέρες ταλαιπωρίας για χιλιάδες επιβάτες λόγω κακοκαιρίας. Πλέον, έχουν επανέλθει στην κανονική τους λειτουργία τα αεροδρόμια […]

Κανονικά εκτελούνται τα αεροπορικά δρομολόγια από τα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης, μετά από πολλές ημέρες ταλαιπωρίας για χιλιάδες επιβάτες λόγω κακοκαιρίας<...>.

Πλέον, έχουν επανέλθει στην κανονική τους λειτουργία τα αεροδρόμια του Παρισιού και των Βρυξελλών που επλήγησαν κυρίως από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας στη δυτική Ευρώπη.

Η αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ της γαλλικής πρωτεύουσας έχει επιστρέψει σχεδόν σε φυσιολογικά επίπεδα, μετά την καθήλωση των αεροσκαφών εξαιτίας της βαριάς χιονόπτωσης και του παγετού. Κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών από το απόγευμα του Σαββάτου.

Εκατοντάδες πτήσεις, περίπου το 50% των προγραμματισμένων δρομολογίων, ακυρώθηκαν την Παρασκευή στο Σαρλ ντε Γκολ με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να περάσουν τα Χριστούγεννα στο αεροδρόμιο.

Στους ταξιδιώτες δόθηκαν κρεβάτια εκστρατείας και κουβέρτες για να περάσουν τη νύχτα τους πιο άνετα. Οι αρχές του αεροδρομίου ενίσχυσαν τη θέρμανση στο Σαρλ ντε Γκολ, και προσέφεραν παιχνίδια στα παιδιά.

Η αεροπορική κίνηση στο Σαρλ ντε Γκολ είχε αρχίσει να επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα από προχθές το βράδυ χάρη στη βελτίωση του καιρού και του ψυκτικού υγρού που έφθασε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεγάλες παρτίδες του υγρού αυτού, που χρησιμοποιείται για την τήξη χιονιού και πάγων στους διαδρόμους προσαπογειώσεων, απεστάλησαν από τη Βόρειο Καρολίνα των ΗΠΑ και από τη Γερμανία.

Από νωρίς το απόγευμα είχε ομαλοποιηθεί η κατάσταση και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Την Παρασκευή, στη βελγική πρωτεύουσα έπεσε το περισσότερο χιόνι από το 1964. Στη Γερμανία και το Βέλγιο ακυρώθηκαν πτήσεις και δρομολόγια τρένων ανήμερα των Χριστουγέννων.

Εξάλλου, το τελευταίο 48ωρο, σημειώθηκαν εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα σε Γερμανία και βόρεια Ιταλία, ενώ από τις σφοδρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν περιοχές της Βενετίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024