Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠρόσκληση γνωριμίας με το νέο ιδιωτικό αεροδρόμιο Ίκαρος

Πρόσκληση γνωριμίας με το νέο ιδιωτικό αεροδρόμιο Ίκαρος

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκαινιάσθηκε το νέο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Κωπαϊδα, με την επωνυμία Ίκαρος. Το αεροδρόμιο διαθέτει έναν διάδρομο μήκους 1.300 μέτρων και 12 θέσεις στάθμευσης. Σύντομα θα […]

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκαινιάσθηκε το νέο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Κωπαϊδα, με την επωνυμία<...> Ίκαρος. Το αεροδρόμιο διαθέτει έναν διάδρομο μήκους 1.300 μέτρων και 12 θέσεις στάθμευσης.

Σύντομα θα ολοκληρωθεί η περίφραξη του αεροδρομίου, ενώ σε συνδυασμό με την ύπαρξη 24ωρης φύλαξης το Ίκαρος αναμένετε να αποτελέσει πόλο έλξης μεγάλου αριθμού αεροσκαφών. Την ιδιωτική πρωτοβουλία αυτή επικρότησε ομάδα φίλων πολιτικής αεροπορίας, μέλη της οποίας παλαιότερα είχαν οργανώσει και την έκθεση φωτογραφίας στο Ελ. Βενιζέλος, με αίτηση επίσημης επίσκεψης στο εν λόγω αεροδρόμιο. Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου ανταποκρίθηκαν θετικά στην ιδέα ενώ πολλοί ερασιτέχνες χειριστές αεροσκαφών δήλωσαν την επιθυμία τους να παραβρεθούν αεροπορικώς εκεί. Έτσι την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου από νωρίς το πρωί έως τις 16:00 το μεσημέρι θα οργανωθεί μια μικρή αεροπορική γιορτή με ελεύθερη είσοδο στο κοινό. Αναμένετε δε μεγάλη προσέλευση επισκεπτών οι οποίοι σχετίζονται επαγγελματικά με κλάδους της αεροπορικής βιομηχανίας.

Πρέπει να τονισθεί ότι το αεροδρόμιο δεν έχει τις απαιτούμενες άδειες με αποτέλεσμα να μην μπορεί προς το παρόν να χρησιμοποιηθεί για πτήσεις εμπορικής εκμετάλλευσης. Βέβαια, η απόσταση του από το Ελ. Βενιζέλος του επιτρέπει νομικά επιχειρησιακή δραστηριότητα εμπορικής εκμετάλλευσης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024