Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτα Χανιά η 14η ετήσια συνάντηση των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων
Αερομεταφορές

Στα Χανιά η 14η ετήσια συνάντηση των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων

Περισσότερα από 150 στελέχη της κοινότητας των περιφερειακών αεροδρομίων από όλη την Ευρώπη, θα συμμετέχουν στην ACI EUROPE 14th Regional Airports Conference & Exhibition, RACE 2023.

Η Fraport Greece φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη 14η ετήσια συνάντηση των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων (ACI EUROPE 14th Regional Airports Conference & Exhibition, RACE 2023), η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 25-27 Απριλίου 2023, στα Χανιά της Κρήτης.

Περισσότερα από 150 στελέχη της κοινότητας των περιφερειακών αεροδρομίων από όλη την Ευρώπη, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην πόλη της Κρήτης και να ανταλλάξουν απόψεις, σκέψεις και καλές πρακτικές, σε θέματα που αφορούν στην αγορά των αερομεταφορών.

Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία πλειάδα θεματικών ενοτήτων, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν, την ανάπτυξη των συνδέσεων μεταξύ των αεροδρομίων, την καινοτομία, τη στελέχωση των ομάδων με όρους διαφορετικότητας και συμπερίληψης, τις διαδικασίες και την αναγκαιότητα για μετάβαση στον «πράσινο» και ψηφιακό αερολιμένα, κ.α.

Η διάσκεψη ACI EUROPE RACE η οποία έχει καταστεί θεσμός στην αγορά των αερομεταφορών, και όχι μόνο, είναι η μοναδική εκδήλωση στον αεροπορικό χώρο αφιερωμένη στους περιφερειακούς κόμβους της Ευρώπης και στα μικρότερα αεροδρόμια. Με ετήσια συχνότητα διοργάνωσης, η συγκεκριμένη διάσκεψη τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Αεροπορικού Συμβουλίου (ACI), που εκπροσωπεί περισσότερα από 500 αεροδρόμια σε 55 χώρες της Ευρώπης. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι τα συμμετέχοντα αεροδρόμια καλύπτουν πάνω από το 90% της εμπορικής εναέριας κυκλοφορίας της «Γηραιάς Ηπείρου».

Η προηγούμενη ετήσια συνάντηση του ACI EUROPE RACE 2022 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Παλέρμο της Ιταλίας, με οικοδεσπότη την GESAP S.p.A. – Aeroporto di Palermo, ενώ η πόλη που θα αναλάβει τη σκυτάλη για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς, θα ανακοινωθεί στις εργασίες του συνεδρίου, στα Χανιά.

Ο κος Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην Ελλάδα το 14th ACI EUROPE RACE 2023, το οποίο για φέτος, θα διεξαχθεί στην πόλη των Χανίων της Κρήτης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο κλάδος ανακάμπτει και η επιθυμία των επιβατών να ταξιδέψουν παραμένει αδιάκοπη. Ωστόσο, τα αεροδρόμια, ειδικά τα περιφερειακά, αντιμετωπίζουν πολλαπλές προκλήσεις πέρα και πάνω από τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των επιβατών. Ως η εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες ποτέ επενδύσεις στην οικοδέσποινα χώρα Ελλάδα, δεσμευόμαστε η φετινή συνάντηση, να είναι τόσο ξεχωριστή όσο και η πόλη που τη φιλοξενεί».

Ο κος Olivier Jankovec, γενικός διευθυντής της ACI EUROPE, δήλωσε σχετικά: «Στη 14η ετήσια συνάντηση των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων (ACI EUROPE 14th Regional Airports Conference & Exhibition, RACE 2023), στα Χανιά, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να συζητήσουν μία πλειάδα θεμάτων που αντικατοπτρίζουν το σπουδαίο ρόλο των περιφερειακών αεροδρομίων στην προώθηση της συνδεσιμότητας της Ευρώπης. Αποτελούν την πρώτη γραμμή του κλάδου μας για τη κλιματική δράση και την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, παρέχοντας ζωτικής σημασίας υπηρεσίες σε κοινότητες της Ευρώπης, όπως αυτές των νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Fraport Greece, εταιρεία λειτουργίας και διαχείρισης του αεροδρομίου Χανίων “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”, για τη φιλοξενία του συνεδρίου. Η δέσμευσή της στον κλάδο των αερομεταφορών και στην ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων είναι πραγματικά αξιέπαινη και είναι τιμή μας που θα συγκεντρωθούμε σε έναν τόσο όμορφο τόπο, χάρη στις προσπάθειές της».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024