Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΘεμελίωση του νέου επιβατικού σταθμού του αεροδρομίου Pulkovo στην Αγ. Πετρούπολη
Τη λειτουργία του σταθμού έχει αναλάβει για 30 χρόνια η κοινοπραξία Northern Capital Gateway

Θεμελίωση του νέου επιβατικού σταθμού του αεροδρομίου Pulkovo στην Αγ. Πετρούπολη

Τα εγκαίνια θεμελίωσης του νέου επιβατικού σταθμού του Αεροδρομίου Pulkovo (Πούλκοβο) της Αγ. Πετρούπολης πραγματοποίησαν χθες ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Vladimir Putin, η κυβερνήτης της Αγ. Πετρούπολης κα Valentina […]

Τα εγκαίνια θεμελίωσης του νέου επιβατικού σταθμού του Αεροδρομίου Pulkovo (Πούλκοβο) της Αγ. Πετρούπολης πραγματοποίησαν χθες ο πρωθυπουργός της Ρωσίας<...> κ. Vladimir Putin, η κυβερνήτης της Αγ. Πετρούπολης κα Valentina Matviyenko, ο πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, κ. Δημήτριος Κοπελούζος, ο πρόεδρος της τράπεζας VTB, κ. Andrey Kostin και ο πρόεδρος της Fraport AG, Dr. Stefan Schulte.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ομίλου Κοπελούζου, την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του σταθμού έχει αναλάβει από τον Απρίλιο του 2010 και για 30 χρόνια η κοινοπραξία Northern Capital Gateway. Στην κοινοπραξία Northern Capital Gateway συμμετέχει η Horizon Air Investments του Ομίλου Κοπελούζου, η γερμανική εταιρεία Fraport, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί μεταξύ άλλων το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης και η ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πούλκοβο στην Αγία Πετρούπολη αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ρωσία μετά τα τρία αεροδρόμια της Μόσχας και είναι το μόνο αεροδρόμιο στην ευρύτερη περιοχή. Η επιβατική κίνηση για το 2010 αναμένεται να ανέλθει σε 9 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 εκατ. επιβάτες μέχρι το 2039.

Το έργο, εκτιμώμενης επένδυσης 1,2 δισ. ευρώ περίπου, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου επιβατικού σταθμού, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και την κατασκευή νέων κτιρίων για εμπορική χρήση, με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός σύγχρονου και υψηλού επιπέδου αεροδρομίου, ικανό να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της ταχύτατα αναπτυσσόμενης πόλης της Αγ. Πετρούπολης. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με την μορφή χρηματοδότησης προγραμμάτων (Project Finance) από κοινοπραξία 14 μεγάλων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και τραπεζών, με επικεφαλής την EBRD και την IFC. Ο Όμιλος Κοπελούζου συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος και η επένδυση στη Ρωσία αποτελεί ακόμη ένα βήμα στη σειρά επενδύσεων του Ομίλου σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024