Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο αεροδρόμιο City του Λονδίνου καταργεί τον περιορισμό των 100ml υγρών
Αεροδρόμια

Το αεροδρόμιο City του Λονδίνου καταργεί τον περιορισμό των 100ml υγρών

Οι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να μεταφέρουν έως και δύο λίτρα υγρού, ενώ τα προϊόντα περιποίησης δεν χρειάζεται πλέον να τοποθετούνται σε ξεχωριστές σακούλες.

Ενώ η τουριστική βιομηχανία οδεύει προς ολική ανάκαμψη, μετά την πανδημική κρίση, τα αεροδρόμια φαίνεται πως σκοπεύουν να επαναπροσδιορίσουν τα μέτρα ασφαλείας τους. Πρωτοστάτες στην νέα εποχή είναι τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, που αντιμετώπιζαν διττή κρίση, λόγω του Brexit.

Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο City του Λονδίνου αποφάσισε την κατάργηση του περιορισμού των 100ml υγρών. Σημαντικό ρόλο στην εν λόγω απόφαση έχουν οι σαρωτές υψηλής τεχνολογίας (C3), που τραβούν υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατες εικόνες από τις χειραποσκευές, επιτρέποντας τη διατήρηση υγρών και ηλεκτρονικών ειδών, χωρίς να τίθεται θέμα ασφάλειας.

Οι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να μεταφέρουν έως και δύο λίτρα υγρού, ενώ τα προϊόντα περιποίησης δεν χρειάζεται πλέον να τοποθετούνται σε ξεχωριστές σακούλες.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από το αεροδρόμιο Teesside, τον προηγούμενο μήνα.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει θέσει ως προθεσμία τον Ιούνιο του 2024 στα περισσότερα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, ώστε να εγκαταστήσουν τα εν λόγω μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι ισχύοντες κανόνες εισήχθησαν τον Νοέμβριο του 2006, στο τέλος της απαγόρευσης των υγρών στην καμπίνα, όταν η βρετανική αστυνομία απέτρεψε σχέδιο ανατίναξης έως και 10 αεροπλάνων, για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά κρυμμένα σε ποτά.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024