Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑμεση αποκατάσταση των 800 απολυμένων συμβασιούχων της Ολυμπιακής
Ερώτηση του Π. Λαφαζάνη (ΣΥΡΙΖΑ)

Αμεση αποκατάσταση των 800 απολυμένων συμβασιούχων της Ολυμπιακής

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Π. Λαφαζάνης, κατέθεση ερώτηση προς προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την άμεση αποκατάσταση και κατοχύρωση των 800 απολυμένων συμβασιούχων της…

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Π. Λαφαζάνης, κατέθεση ερώτηση προς προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και<...> Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την άμεση αποκατάσταση και κατοχύρωση των 800 απολυμένων συμβασιούχων της Ολυμπιακής-Υπηρεσίες Α.Ε. και Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Η ερώτηση έχει ως ακολούθως:

“Κατά την περίοδο ιδιωτικοποίησης-εκκαθάρισης της Ολυμπιακής-Υπηρεσίες Α.Ε. -Ολυμπιακές Αερογραμμές, 3 κατηγορίες εργαζομένων βρίσκονται σε πλήρη εκκρεμότητα, σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα (μετατάξεις-μεταφορές, μισθολογική κατάσταση, καθυστέρηση κοινών υπουργικών αποφάσεων για το ασφαλιστικό κ.ά).

Μία από αυτές της κατηγορίες εργαζομένων είναι και οι 800 απολυμένοι-συμβασιούχοι της Ολυμπιακής-Υπηρεσίες ΑΕ, οι οποίοι βάσει του ν.3717/2008 δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για μετάταξη-μεταφορά σε υπηρεσίες και οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου. Οι εργαζόμενοι της κατηγορίας αυτής έχουν εργασθεί στην εταιρεία επί σειρά ετών (έως 15 χρόνια) με υπευθυνότητα και συνέπεια, σε συνθήκες πίεσης και απαιτήσεων καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε διαφορετικές θέσεις.

Επί πλέον, κατά την απόλυσή τους στις 30/09/2009 δεν τους αποδόθηκαν πλήρως τα δεδουλευμένα (Κυριακές, αργίες, νυχτερινά, δώρα κ.λπ.), όπως προβλέπονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε) και την Εργατική Νομοθεσία.

– Επειδή είναι παράλογο και καταφανώς άδικο να πετιούνται στο δρόμο 800 εργαζόμενοι και να αδιαφορεί η πολιτεία για την αποκατάστασή τους
– Επειδή είναι απαράδεκτο ηθικά και αδιανόητο να υπάρχει διαφορετική και άνιση αντιμετώπιση μεταξύ εργαζομένων στην ίδια επιχείρηση.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:
1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να τροποποιήσει την ισχύουσα νομοθεσία και να συμπεριλάβει στις διατάξεις του ν.3717/2008 και τους 800 συμβασιούχους απολυμένους της Ολυμπιακής-Υπηρεσίες Α.Ε, όπως και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους;
2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα προχωρήσουν, προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία που έγινε σε βάρος των 800 απολυμένων συμβασιούχων;
3. Σε ποια άμεσα μέτρα θα προβούν, ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των 800 απολυμένων συμβασιούχων, σύμφωνα με τις ΣΣΕ και την Εργατική Νομοθεσία;”
.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023