Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑνισορροπία συμφερόντων στη συμφωνία Ε.Ε. και Η.Π.Α. επισημαίνει η IACA
International Air Carrier Association

Ανισορροπία συμφερόντων στη συμφωνία Ε.Ε. και Η.Π.Α. επισημαίνει η IACA

Ανησυχία για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρώπης και Η.Π.Α., αναφορικά με την αεροπορική απελευθέρωση, και τη συνακόλουθηση ανακοίνωση της συμφωνίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασαν τα μέλη της International Air Carrier Association – IACA (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών), αφού, όπως ισχυρίζονται υπάρχει ανισορροπία συμφερόντων, με κερδισμένη την αμερικανική πλευρά…

Ανησυχία για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρώπης και Η.Π.Α., αναφορικά με την αεροπορική απελευθέρωση, και τη συνακόλουθηση ανακοίνωση της συμφωνίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασαν<...>τα μέλη της International Air Carrier Association – IACA (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών), αφού, όπως ισχυρίζονται υπάρχει ανισορροπία συμφερόντων, με κερδισμένη την αμερικανική πλευρά.

Η συμφωνία – υπό την παρούσα μορφή της – επιτρέπει – εξηγεί η IACA – την είσοδο και δραστηριοποίηση των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών στην εσωτερική αγορά της Ευρώπης, ενώ στους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς επιβάλλονται περιορισμοί στην εκτέλεση υπερατλαντικών καίριων δρομολογίων και δεν επιτρέπεται η είσοδος στην εσωτερική αγορά της Αμερικής.

Προκειμένου να προωθήσουν την ανισορροπία στην εσωτερική αγορά, οι διαπραγματευτές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η IACA, προσπάθησαν σκληρά να εντοπίσουν εκχωρίσεις εκτός του πλαισίου εντολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για παράδειγμα, υπό το πρίσμα της συμφωνίας, αεροπορικές εταιρίες της Αφρικής μπορούν να εκτελούν τόσο πτήσεις από τις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ε.Ε., όσο και πτήσεις μεταξύ της βάσης τους στην Αφρική και των Η.Π.Α. Από την άλλη επίσης, οι ευρωπαϊκές εταιρίες μπορούν να εκτελούν απευθείας πτήσεις στις Η.Π.Α. από αεροδρόμια που ανήκουν στον “Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό” (συμπεριλαμβάνοντας και τις γειτονικές χώρες της Ε.Ε., όπως Αλβανία, Σερβία και Κόσοβο).

Καταληκτικά, η IACA απευθύνει έκκληση σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίσουν την άσκηση πιέσεως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να επιτευχθεί μια πιο δίκαιη και συμφέρουσα από ευρωπαικής πλευράς συμφωνία. Σχετικά ο Γενικός Διευθυντής της IACA, κ. Sylviane Lust σχολίασε: “Ενώ οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες συνεχίζουν να ωφελούνται από την ευρωπαϊκή αγορά, λίγες είναι οι αξιόλογες ευκαιρίες που προσφέρονται από τη συγκεκριμένη συμφωνία για τις ευρωπαϊκές εταιρίες”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024