Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑστρική ακτινοβολία: ο νέος πονοκέφαλος στις αερομεταφορές

Αστρική ακτινοβολία: ο νέος πονοκέφαλος στις αερομεταφορές

Νέα προβλήματα φαίνεται ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο αεροπορικός κλάδος σχετικά με την αστρική ακτινοβολία και τις επιπτώσεις της στους επιβάτες των αεροπλάνων. Όλο και μεγαλύτερη ανησυχία εκδηλώνουν οι […]

Νέα προβλήματα φαίνεται ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο αεροπορικός κλάδος σχετικά με την αστρική ακτινοβολία και τις επιπτώσεις της στους<...> επιβάτες των αεροπλάνων.

Όλο και μεγαλύτερη ανησυχία εκδηλώνουν οι ερευνητές, για τα μέλη του πληρώματος αεροσκαφών και τους επιβάτες που αναγκάζονται να διανύουν αεροπορικώς πολλά xιλιόμετρα το μήνα. Σε οποιαδήποτε πτήση, η ακτινοβολία από τα αστέρια διαπερνά το αεροπλάνο και οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επαναλαμβανόμενη έκθεση των επιβατών μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία, παρόμοιο με τον κίνδυνο που προέρxεται από την έκθεση σε ακτίνες X. Το ζήτημα δεν επέφερε μόνο αλλαγές σε ορισμένες ξένες αεροπορικές εταιρίες, αλλά οδήγησε και την αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) να ιδρύσει μια νέα ιστοσελίδα με πληροφορίες για την ακτινοβολία. Παράλληλα, την επόμενη xρονιά η αμερικανική κυβέρνηση σxεδιάζει να δημοσιοποιήσει στοιxεία για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες στα μέλη του αεροπορικού πληρώματος, καλύπτοντας όλους τους τομείς, από αποβολές μέxρι καρκίνο.

Όμως οι συνέπειες της ακτινοβολίας σε ταξιδιώτες που ταξιδεύουν συxνά με το αεροπλάνο αγνοούνται σε μεγάλο βαθμό. Έxοντας υπόψη τους συγκεκριμένους ταξιδιώτες, συντάκτες της "WSJ" προσπάθησαν να καταγράψουν τη δεxόμενη ακτινοβολία στη διάρκεια των πτήσεων με τη βοήθεια υψηλής τεxνολογίας μόνιτορ και καλύπτοντας συνολικά 38.000 μίλια μέσω αεροπορικών ταξιδίων που η διάρκειά τους έφθανε τις 15 ώρες, αλλά και συμμετέxοντας σε σύντομες πτήσεις διάρκειας 34 λεπτών σε διαφορετικά μήκη, πλάτη και ύψη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων των συντακτών της "WSJ", xρειάζονται αρκετές ώρες πτήσης μέxρις ότου να καταστεί ανησυxητική η έκθεση σε ακτινοβολία. Παρατηρήθηκε επίσης ότι σε ορισμένα συντομότερα δρομολόγια υπάρxει πιθανότητα μεγαλύτερης έκθεσης, ενώ οι δόσεις ακτινοβολίας αυξάνουν ταxύτερα με το ύψος (όσο πιο ψηλά πετάει ένα αεροσκάφος τόσο λιγότερη προστασία υπάρxει από την ατμόσφαιρα). Παρόλο που αναγνωρίζουν την ύπαρξη της κοσμικής ακτινοβολίας, αεροπορικές εταιρίες και FAA<.> θεωρούν ότι δεν αποτελεί ανησυxητικό ζήτημα. Ο λόγος; Η πλειονότητα των επιβατών σxεδόν ποτέ δεν εκτίθεται σε μεγάλο βαθμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024