Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΧάος στα γερμανικά αεροδρόμια και τις μεταφορές από τη mega απεργία
Απεργία

Χάος στα γερμανικά αεροδρόμια και τις μεταφορές από τη mega απεργία

Canceled Flights

Οι απεργίες που επικεντρώνονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν σταματήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των λεωφορείων, τρένων και αεροπλάνων στη Γερμανία. Η 24ωρη δράση, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, είναι μέρος μιας μακροχρόνιας διαφωνίας και απεργιών σχετικά με τις αμοιβές.

Το δίκτυο μεταφορών της Γερμανίας βρίσκεται σχεδόν σε αδιέξοδο καθώς η χώρα βιώνει μια από τις μεγαλύτερες απεργίες της εδώ και δεκαετίες. Το προσωπικό σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομους, λεωφορεία και μετρό αποχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα για 24ωρη στάση εργασίας παραλύοντας τη χώρα. Δύο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Γερμανίας απαιτούν υψηλότερους μισθούς για να βοηθήσουν στην συνεχόμενη αύξηση του κόστους ζωής των πολιτών. Η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Nancy Faeser δήλωσε αισιόδοξη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία αυτή την εβδομάδα. «Πολλοί εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες υποφέρουν από τις υψηλές τιμές της ενέργειας και τον υψηλό πληθωρισμό», είπε στο Reuters τη Δευτέρα. «Γι’ αυτό είναι δουλειά μας να βρούμε μια καλή συμφωνία».

Η «mega απεργία» της Δευτέρας, όπως έχει ονομαστεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχει επηρεάσει τα προαστιακά και περιφερειακά τρένα που λειτουργεί η Deutsche Bahn, ο εθνικός σιδηροδρομικός φορέας της Γερμανίας. Οι τοπικές υπηρεσίες μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των τραμ και των λεωφορείων, δεν λειτουργούν επίσης σε επτά πολιτείες.

«Οι τιμές της βενζίνης και των τροφίμων έχουν αυξηθεί», είπε ένας διαδηλωτής στο Βερολίνο στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. «Το νιώθω στο πορτοφόλι μου».

Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, συμπεριλαμβανομένων δύο από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας – του Μονάχου και της Φρανκφούρτης.

Πολλές πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μονάχου διακόπηκαν επίσης την Κυριακή λόγω απεργίας.

Η ένωση αεροδρομίων της Γερμανίας είπε ότι περίπου 380.000 αεροπορικοί ταξιδιώτες θα επηρεαστούν από την απεργία, αλλά πρόσθεσε ότι είναι “πέρα από κάθε φανταστικό και δικαιολογημένο μέτρο”.

Σχεδόν όλες οι πτήσεις ακινητοποιήθηκαν ή καθυστέρησαν κατά μία ημέρα, αφού όλα τα μεγάλα γερμανικά διεθνή αεροδρόμια επηρεάστηκαν από την απεργία εκτός από το αεροδρόμιο BER του Βερολίνου. Συνολικά σε εθνικό επίπεδο, περίπου 400.000 επιβάτες πιστεύεται ότι θα αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις.

Στο μεγαλύτερο κόμβο, τη Φρανκφούρτη, όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις ακυρώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας ή εναλλακτικά χαρακτηρίστηκαν ως καθυστερημένες κατά μια ολόκληρη ημέρα στην περίπτωση ορισμένων πτήσεων μεγάλων αποστάσεων. Εν τω μεταξύ, το διεθνές αεροδρόμιο του Μονάχου είχε ήδη διακόψει τις πτήσεις την Κυριακή εν αναμονή της απεργίας και των συνεπειών της. Όλες οι επιβατικές πτήσεις ήταν εκτός λειτουργίας και τη Δευτέρα.

Το αεροδρόμιο BER του Βερολίνου ήταν το μόνο που δεν επηρεάστηκε από την απεργία. Οι διαδικτυακοί πίνακες αφίξεων και αναχωρήσεων έμοιαζαν σχετικά κανονικοί νωρίς το πρωί της Δευτέρας – εκτός από όλες τις τακτικές εσωτερικές πτήσεις από αλλού στη Γερμανία που σημειώθηκαν πλήγματα. Οι απεργίες θα σταματήσουν επίσης την εμπορική και επιβατική ναυτιλία σε πολλά μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Η χθεσινή απεργία ακολουθεί μια παρόμοια απεργία τον Φεβρουάριο. Περισσότερες από 2.300 πτήσεις ακυρώθηκαν και εκπρόσωποι μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κατηγόρησαν τα συνδικάτα ότι κρατούσαν όμηρο ολόκληρη τη χώρα για τα δικά τους συμφέροντα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024