Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΔιαμαρτυρία εργαζομένων της ΥΠΑ για μετατάξεις υπαλλήλων της πρώην ΟΑ
Διαμαρτύρονται και για τα επιδόματα

Διαμαρτυρία εργαζομένων της ΥΠΑ για μετατάξεις υπαλλήλων της πρώην ΟΑ

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της ΥΠΑ προχώρησαν προχθες το πρωί οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία διαμαρτυρόμενοι για τις μετατάξεις υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής. Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι της ΥΠΑ υποστηρίζουν ότι τα 700 άτομα από τα συνολικά 1.014 που αναμένεται να μεταταγούν σε υπηρεσίες της ΥΠΑ θα…

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της ΥΠΑ προχώρησαν προχθες το πρωί οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία διαμαρτυρόμενοι για τις<...> μετατάξεις υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής. Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι της ΥΠΑ υποστηρίζουν ότι τα 700 άτομα από τα συνολικά 1.014 που αναμένεται να μεταταγούν σε υπηρεσίες της ΥΠΑ θα αμείβονται χωρίς ουσιαστικά να έχουν αντικείμενο. Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, οι υπάλληλοι καταγγέλλουν μάλιστα ότι οι μετατάξεις εργαζομένων της παλαιάς Ολυμπιακής στην ΥΠΑ πρόκειται να αυξήσουν το κόστος μισθοδοσίας της Υπηρεσίας κατά περίπου 70 έως 90 εκατ. ευρώ ετησίως. “Σήμερα οι 3.000 εργαζόμενοι στοιχίζουν στην Υπηρεσία περίπου 132 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ οι αυξημένοι μισθοί των πρώην υπαλλήλων της Ολυμπιακής θα εκτοξεύσουν το κόστος ακόμη και κατά 90 εκατ. ευρώ” τόνισε μέλος της ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας).

Σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του νόμου Χατζηδάκη οι υπάλληλοι μετατάσσονται με βάση την προϋπηρεσία που είχαν στην Ολυμπιακή (συνεπώς υπάγονται στην αντίστοιχη μισθολογική κλίμακα). Καταγγελίες ωστόσο εργαζομένων της ΥΠΑ κάνουν λόγο για διαφοροποιήσεις στη σχετική ρύθμιση, που επιχειρεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Υποστηρίζουν ότι πλέον στην προϋπηρεσία των προς μετάταξη εργαζομένων της παλαιάς Ολυμπιακής θα προσμετράται και αυτή που αποκτήθηκε σε άλλες επιχειρήσεις πριν από την απασχόλησή τους στην Ολυμπιακή. Αποτέλεσμα είναι υπάλληλοι που μετρούν τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας στην Ολυμπιακή να μετατάσσονται στην ΥΠΑ με διαφορετικά μισθολογικά κριτήρια. Τα μέλη της ΟΣΥΠΑ υποστηρίζουν ότι οι μετατάξεις πρόκειται να τινάξουν στον αέρα, οικονομικά, την Υπηρεσία και απειλούν με σειρά απροειδοποίητων κινητοποιήσεων που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στους επιβάτες των αεροπορικών μετακινήσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024