Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΈνωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας: Αμεση ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών

Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας: Αμεση ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών

Υπέρ της άμεσης ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, τάσσεται η Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Γρηγόρη Κωσταντέλλου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, στο GBC […]

Υπέρ της άμεσης ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, τάσσεται η Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας όπως<...> προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Γρηγόρη Κωσταντέλλου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, στο GBC και στην εκπομπή Business & Travel.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωσταντέλλος στον Χάρη Ντιγριντάκη, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή σοβαρά προβλήματα οργάνωσης με κυριότερο την διοικητική ανομοιογένεια, επιρρίπτοντας το βάρος των ευθυνών στις εκάστοτε διοικήσεις που απέτυχαν να δώσουν τον κατάλληλο προσανατολισμό στην εταιρία ώστε να αναπτυχθεί και να ξεπεράσει τους σκοπέλους.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κωσταντέλλος αποκάλυψε στην εκπομπή του GBC πως εδώ και επτά μήνες που πραγματοποιούν πτήσεις, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές δεν έχουν λογιστήριο, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία “εικονική πραγματικότητα”.

Η άποψη της ΕΧΠΑ όπως αυτή διατυπώνεται στις δηλώσεις του κ. Κωσταντέλλου είναι πως η ιδιωτικοποίηση αποτελεί μονόδρομο για την ουσιαστική εξυγίανση και ανάπτυξη της εταιρίας. Μετά από τρία χρόνια συνεχούς προσπάθειας για την προσέγγιση επενδυτών φέτος ίσως είναι η χρονιά που ο στόχος θα επιτευχθεί αν στη διαγωνιστική διαδικασία προστεθεί μαζί με την Ο.Α. και το Handling. Όπως εξήγησε ο κ. Κωσταντέλλος η επένδυση στον τομέα των αερομεταφορών είναι υψηλού ρίσκου και λιγότερο ανταποδοτική από οποιαδήποτε άλλη, δεδομένης και της μεγάλης ευαισθησίας του αεροπορικού προϊόντος.

Σύμφωνα με τον κ. Κωσταντέλλο, τα στοιχεία που είναι ικανά να προσελκύσουν τον επενδυτή ώστε να διαθέσει χρήματα για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές είναι το πολύ καλό όνομα το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο αναγνωρίσιμο trademark στην Ελλάδα αλλά και η ασφάλεια των πτήσεων που εδώ και χρόνια αποτελεί το δεδομένο πλεονέκτημα της Ολυμπιακής. Καταλήγοντας, ο κ. Κωσταντέλλος τόνισε πως και η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και συνεπώς της εταιρίας αποτελεί σημαντικό στοιχείο για μία επένδυση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024