Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ Αlbanian Airlines πραγματοποιεί πτήσεις στην χώρα ενώ βρίσκεται σε μαύρη λίστα

Η Αlbanian Airlines πραγματοποιεί πτήσεις στην χώρα ενώ βρίσκεται σε μαύρη λίστα

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος με ερώτησή του στην Επιτροπή της ΕΕ φέρνει το θέμα της αεροπορικής εταιρίας Αlbanian Airlines που πραγματοποιεί πτήσεις προς την Αθήνα 3 με 4 φορές την εβδομάδα παρά το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρία έχει μπει σε ‘μαύρη λίστα’…

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος με ερώτησή του στην Επιτροπή της ΕΕ φέρνει το θέμα της αεροπορικής εταιρίας<...> Αlbanian Airlines που πραγματοποιεί πτήσεις προς την Αθήνα 3 με 4 φορές την εβδομάδα παρά το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρία έχει μπει σε ‘μαύρη λίστα’ από τις αρχές της Μ. Βρετανίας και της έχει απαγορευθεί να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της διότι δεν τηρεί τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας της International Civil Aviation Authority.

Στην ερώτησή του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής θέτει ερωτήματα για την αξιοπιστία της εν λόγω εταιρίας, εάν προτίθεται η ΥΠΑ να διενεργήσει κατεπειγόντως σχετική έρευνα και επιθεώρηση διαδρόμου σύμφωνα με τη Σύμβαση του Σικάγο και εάν σκοπεύει η ΕΕ να επεκτείνει την απαγόρευση και στα άλλα κράτη μέλη.

Σε δήλωσή του ο Αλέκος Αλαβάνος αναφέρει τα εξής:

«Μετά το πρόσφατο πολύνεκρο αεροπορικό ατύχημα στο Charm El Sheik της Αιγύπτου της Αιγυπτιακής εταιρίας Flash Airlines, η οποία απαγορευόταν να προσγειωθεί σε ορισμένα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, η Μεγάλη Βρετανία έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο αεροπορικών εταιρειών από τρίτες χώρες που απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της επειδή δεν τηρούν τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας της International Civil Aviation Authority, γεγονός που η ΕΕ χαιρέτησε ως ‘καλή πρωτοβουλία’, διότι ενισχύει την ασφάλεια των αεροπλάνων από τρίτες χώρες που χρησιμοποιούν τα κοινοτικά αεροδρόμια, σύμφωνα και με το σχέδιο Οδηγίας που προωθείται.

Μεταξύ των εταιριών που συγκαταλέγονται σ΄ αυτή τη ‘μαύρη λίστα’ είναι και η Albanian Airlines μαζί με άλλες εταιρίες από τη Σιέρρα Λεόνε την Ζάμπια, την Γουϊνέα, τη Λιβερία και το Τατζικιστάν. Η Albanian Airlines σύμφωνα με τις υπηρεσίες του διεθνούς Αεροδρομίου ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ πραγματοποιεί 3 με 4 φορές την εβδομάδα πτήσεις από και προς τα Τίρανα.

Προκύπτουν εύλογα τα πιο κάτω σοβαρά ερωτήματα για την Ελληνική Κυβέρνηση:

  • Για ποιους λόγους η Μεγάλη Βρετανία περιλαμβάνει και τις Αλβανικές Αερογραμμές στην λίστα της και η Ελλάδα, όχι;
  • Έχει ελεγχθεί η αξιοπιστία της εν λόγω εταιρίας και ποια είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου;
  • Έχουν οι αρμόδιες αρχές προχωρήσει σε Επιθεώρηση διαδρόμου που προβλέπει η Σύμβαση του Σικάγο;
  • Προτίθεται η Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να διενεργήσει κατεπειγόντως σχετική έρευνα;
  • Πως δικαιολογείται εταιρία που θεωρείται επικίνδυνη στη Μ. Βρετανία να θεωρείται ακίνδυνη στην Ελλάδα και να μεταφέρει Έλληνες και Αλβανούς πολίτες μεταξύ Τιράνων και Αθήνας 4 φορές την εβδομάδα;
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024