Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ Lufthansa σε σταθερή πορεία κατά τη διάρκεια της κρίσης στην αεροπορική βιομηχανία
Κέρδη 984 εκατ. ευρώ τους πρώτους 9 μήνες του 2008

Η Lufthansa σε σταθερή πορεία κατά τη διάρκεια της κρίσης στην αεροπορική βιομηχανία

Ο Όμιλος εταιρειών της Lufthansa αύξησε την προσφορά και τις πωλήσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του έτους, αψηφώντας το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Το group πέτυχε λειτουργικά κέρδη […]

Ο Όμιλος εταιρειών της Lufthansa αύξησε την προσφορά και τις πωλήσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του έτους, αψηφώντας το δύσκολο<...> οικονομικό περιβάλλον. Το group πέτυχε λειτουργικά κέρδη 984 εκατ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο, αποτέλεσμα λιγότερο κατά 101 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το καθαρό κέρδος από το τρίμηνο ανέρχεται σε 551 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι το ποσό ήταν 1,6 δισ. ευρώ, αλλά περιλάμβανε και το κέρδος των 553 εκατ. ευρώ από την πώληση των μετοχών της Thomas Cook, καθώς και κέρδη 82 εκατ. ευρώ από την επανάκτηση αποθέματος μετοχών της εταιρείας από την WAM Akquisition S.A.

“Είναι ένα αξιόλογο αποτέλεσμα λαμβάνoντας κανείς υπόψη τις υψηλές πιέσεις που γίνονται αισθητές ως αποτέλεσμα της τρέχουσας κρίσης στις χρηματοοικονομικές αγορές και τη γενική οικονομική κατάσταση. Κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσιμων καιρών, εστιάζουμε όπως είναι φυσικό, στην προστασία του αποτελέσματός μας. Κατέχουμε την απαραίτητη ευελιξία και τη λειτουργική προσαρμοστικότητα, και είμαστε σε θέση να καθοδηγήσουμε την εταιρεία μας σύμφωνα με τη ζήτηση της αγοράς. Επιπλέον, προσπαθούμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας, να βελτιώσουμε την κατανάλωση καυσίμων και τη μείωση των εξωτερικών δαπανών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες και η σημαντική απόδοση από τους υπαλλήλους του group συμβάλλουν στη σταθερότητα και μας προσφέρουν την ευκαιρία να προωθηθούμε εμπρός σε νέα ανοίγματα”, σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος Βολφγκαγκ Mayrhuber της Lufthansa, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του γ΄ τριμήνου.

Εκτιμώντας ότι η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση έχει γίνει αισθητή ιδιαίτερα στους τομείς επιβατών και catering, τα αποτελέσματα των υπόλοιπων logistics, των τομέων MRO και ΙΤ, είχαν θετική ανάπτυξη.

Στον επιβατικό τομέα, η απότομη αύξηση στα κόστη καυσίμων και οι απεργιακές απώλειες, καθώς και η μείωση ζήτησης που προκλήθηκε από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, είχαν αρνητικές επιρροές στο αποτέλεσμα. Εντούτοις, τα ελκυστικά premium, η εκλεκτική επέκταση του δικτύου διαδρομών και η επιτυχής ενοποίηση με την Swiss διαδραμάτισαν αποφασιστικό ρόλο στην εξασφάλιση της αύξησης πωλήσεων σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο Mayrhuber τόνισε: “Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς τη βελτίωση της προσφοράς μας με την επέκταση του συστήματος αερογραμμών μας και με τις ισχυρές συμμαχίες μας. Οι κρίσεις είναι συχνά οι αφετηρίες για δομικές αλλαγές και θέλουμε να επωφεληθούμε των ευκαιριών που θα μας παρουσιαστούν σε αυτήν την κατάσταση για να εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση της θέσης μας, διατηρώντας την οικονομική βάση μας ταυτόχρονα”. Ο Mayrhuber πρόσθεσε ότι ένα ρυθμιστικό σύστημα των ουσιαστικά ανεξάρτητων αερογραμμών με τις συγκεκριμένες εγχώριες αγορές τους θα ήταν η ιδέα του μέλλοντος που θα ενώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο τομέας των logistics πέτυχε σημαντική άνοδο στα έσοδα και βελτιωμένα αποτελέσματα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του χρόνου. Στον τομέα MRO, η μείωση δαπανών και τα μέτρα βελτίωσης αποδοτικότητας είχαν σαν αποτέλεσμα την ετήσια άνοδο στα αποτελέσματα χρήσεως. Ο τομέας ΙΤ ήταν επίσης ικανός να ωφεληθεί από τη στοχοθετημένη διαχείριση δαπανών και πέτυχε ένα σημαντικά βελτιωμένο αποτέλεσμα. Ο τομέας catering ήρθε αντιμέτωπος με αρνητικές συναλλαγματικές ισοτιμίες, με άνοδο στις τιμές των υλικών και άλλα μεμονωμένα γεγονότα και δεν κατάφερε να φτάσει το πολύ καλό περυσινό αποτέλεσμα.

Ο Mayrhuber ανέφερε ότι η Lufthansa ήταν καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει το μέλλον και δήλωσε: “Η Lufthansa αντιπροσωπεύει την αξιοπιστία και δουλεύει με προνοητικότητα, ιδιαίτερα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Συγκρατώντας ένα στέρεο ισολογισμό, διατηρούμε την οικονομική και λειτουργική ευελιξία μας, προσφέρουμε ότι μπορούμε αλλά επίσης πουλάμε και επενδύουμε όπου έχει νόημα. Είμαστε ικανοί για κάτι που πολλοί ανταγωνιστές μας δεν είναι: είμαστε σε θέση να ξεπερνάμε τις κρίσεις και να διατηρούμαστε κερδοφόροι και δυνατοί ταυτόχρονα, ενώ διατηρούμε την ελκυστική εικόνα της εταιρείας μας για τους μετόχους, τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας”. Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa τόνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι για την σταθερότητα των αποτελεσμάτων και η αυστηρή διαχείρηση δαπανών θα συνεχίσει να ισχύει.

Συνολικά, η εκτελεστική επιτροπή αναμένει τον ισολογισμό του έτους για το 2008 να είναι υψηλότερος από πέρυσι. Με βάση την τωρινή γνώση, ο όμιλος προβλέπει αποτέλεσμα χρήσεως 1,1 δισ. ευρώ. Ωστόσο, αυτή η πρόβλεψη υπόκειται στις ευκαιρίες και τους κινδύνους που συνδέονται με τις σημαντικότερες διακυμάνσεις που αναμένονται από την επιρροή της γενικής οικονομικής κατάστασης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024