Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚόβουν τις εκπομπές διοξειδίου κατά 50% οι αεροπορικές
Υποβάλλουν σχετική πρόταση στον ΟΗΕ για μείωση εκπομπών έως το 2050

Κόβουν τις εκπομπές διοξειδίου κατά 50% οι αεροπορικές

Μια πολύ σημαντική δέσμευση αναμένεται να κάνει σήμερα ο παγκόσμιος κλάδος των αερομεταφορών, αναφορικά με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% έως το 2050, σύμφωνα με δημοσίευμα […]

Μια πολύ σημαντική δέσμευση αναμένεται να κάνει σήμερα ο παγκόσμιος κλάδος των αερομεταφορών, αναφορικά<...> με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% έως το 2050, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Guardian”. Η δέσμευση αυτή γίνεται κατά την έναρξη των συνομιλιών του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για τις κλιματικές αλλαγές.

Όπως αναφέτει το AFP, ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways, Γούιλι Γουόλς, θα παρουσιάσει μια συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, των αεροδρομίων και της αεροναυπηγικής βιομηχανίας για την περιστολή των εκπομπών διοξειδίου σε επίπεδα χαμηλότερα από του 2005 έως το 2050. Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα εκτινάξει τις τιμές των εισιτηρίων, ενώ θα προκαλέσει μια κούρσα πράσινης τεχνολογίας μεταξύ των εταιρειών κατασκευής αεροσκαφών, όπως εκτιμά η εφημερίδα. “Οι εκπομπές διοξειδίου από τις διεθνείς αερομεταφορές δεν περιλαμβάνονται στο Πρωτόκολλο του Κιότο, πριν 12 χρόνια. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε αυτή την παράλειψη, και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε”, θα αναφέρει στην παρουσίασή του προς αντιπροσώπους του ΟΗΕ ο επικεφαλής της British Airways.

“Οι προτάσεις μας αντιπροσωπεύουν τους πλέον περιβαλλοντικά αποτελεσματικούς και πρακτικούς τρόπους για τη μείωση των επιπτώσεων από τις εκπομπές διοξειδίου των αεροσκαφών. Αποτελούν δε την καλύτερη επιλογή για τον πλανήτη και προτρέπουμε τον ΟΗΕ να τις υιοθετήσει”, τονίζεται στο έγγραφο που θα υποβληθεί στον διεθνή οργανισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024