Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαLufthansa: Επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος δοκιμαστικών πτήσεων του A380

Lufthansa: Επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος δοκιμαστικών πτήσεων του A380

Η Lufthansa και η Airbus ολοκλήρωσαν το εκτενές πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων του A380 με ευκρινώς Βαυαρέζικη επιτυχία. Έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερα από 60.000 χλμ. πτήσης στο δρομολόγιοαπό Φρανκφούρτη προς Νέα Υόρκη, […]

Η Lufthansa και η Airbus ολοκλήρωσαν το εκτενές πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων του A380 με ευκρινώς Βαυαρέζικη επιτυχία. Έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερα από 60.000 χλμ. πτήσης στο δρομολόγιο<...>από Φρανκφούρτη προς Νέα Υόρκη, Σικάγο, Χονγκ Κονγκ και Ουάσιγκτον, το αεροσκάφος πραγματοποίησε την τελική προσγείωσή του στο Μόναχο, στις 28 Μαρτίου 2007. Από τις 17 Μαρτίου οι δύο συνέταιροι ελέγχουν όλες τις σημαντικές διαδικασίες που περιλαμβάνονταν στη λειτουργία του Α380 κάτω από κανονικές συνθήκες πτήσης. Συνολικά, 3.750 εργαζόμενοι της Airbus και της Lufthansa καθώς και προσκεκλημένοι, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη νέα διάσταση του αεροπορικού ταξιδιού, κατά τη διάρκεια των 65 ωρών πτήσης. Κατά τη διάρκεια της πραγματοποίησης των δοκιμαστικών πτήσεων, το A380 προσγειώθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ.

Οι επιβάτες που επέβαιναν στις δοκιμαστικές πτήσεις έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τις ιδιότητες του νέου αεροσκάφους και εντυπωσιάστηκαν πολύ από την ελαφριά, άνετη και αθόρυβη καμπίνα του A380. Οι πιλότοι της Lufthansa εντυπωσιάστηκαν από την ευελιξία του αεροσκάφους και τη δυνατότητα ελιγμών, ενώ το πλήρωμα της Lufthansa επαίνεσε το επίπεδο άνεσης της καμπίνας.

“Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που μπορέσαμε να συνεργαστούμε με την Airbus με σκοπό την καινοτομία και να συμμετέχουμε ενεργά και να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη και τις πειραματικές δοκιμές του νέου αυτού τύπου αεροσκάφους, με την δική μας εμπειρία και εξειδίκευση- όπως συνέβη και με τα προηγούμενα μοντέλα,” δήλωσε ο CEO και Πρόεδρος της Lufthansa, κύριος Wolfgang Mayrhuber. Κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών δοκιμών και των σταδίων βελτίωσης, η Lufthansa ήταν ο αποκλειστικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής κατασκευάστριας εταιρίας εμπορικών αεροσκαφών – για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της σημαντικής δοκιμής εκκένωσής του στα τέλη Μαρτίου 2006 και των πρώτων πτήσεων Α380 Early Long Flights (ELFs) που πραγματοποιήθηκαν από την Airbus τον Σεπτέμβριο του 2006.

Η Lufthansa έχει παραγγείλει συνολικά 15 από αυτά τα νέα, ευρείας ατράκτου, αεροσκάφη Airbus A380 – περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία. Τα A380 πρόκειται να εισαχθούν σε προγραμματισμένα δρομολόγια της αεροπορικής εταιρίας το καλοκαίρι του 2009.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024