Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΟικολογικά οχήματα μεταφοράς αποσκευών παρήγγειλε η British Airways

Οικολογικά οχήματα μεταφοράς αποσκευών παρήγγειλε η British Airways

Η British Airways παρήγγειλε 150 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα μεταφοράς αποσκευών, ώστε να βελτιώσει την επιχειρησιακή της ικανότητα στο Terminal 5. Τα νέα οχήματα αποτελούν μέρος της επένδυσης της British Airwaysγια […]

Η British Airways παρήγγειλε 150 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα μεταφοράς αποσκευών, ώστε να βελτιώσει την επιχειρησιακή της ικανότητα στο Terminal 5. Τα νέα οχήματα αποτελούν μέρος της επένδυσης της British Airways<...>για 550 οχήματα αεροδρομίου, συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων λιρών, τα οποία θα εξυπηρετούν το νέο Terminal, όταν αυτό ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 27 Μαρτίου 2008.

Κατασκευαστής των οχημάτων μεταφοράς αποσκευών είναι η Linde Material Handling Ltd’s Basingstoke και η παράδοσή τους θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Νοεμβρίου 2007 και Μαρτίου 2008.

Ο κ. Colin Mcwilliam, υπεύθυνος Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης Εδάφους της British Airways, δήλωσε σχετικά: «Η αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων μεταφοράς αποσκευών αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση. Αναζητούσαμε ένα μοντέλο ικανό να ανταποκρίνεται ακόμα και στις πιο μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μεταφέροντας ταυτόχρονα 3 – 4 τόνους αποσκευών. Παράλληλα, θέλαμε να κρατήσουμε σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα την εκπομπή καυσαερίων στο περιβάλλον.

Οι εγκαταστάσεις και ο περιβάλλoν χώρος για τις αποσκευές στα Terminal που χρησιμοποιούμε τώρα εκτείνονται σε επίπεδο έδαφος. Για το Terminal 5 θεωρήσαμε πως πρέπει να στραφούμε σε μοντέλα diesel ή υβριδικά, ώστε να αποκομίσουμε την ενέργεια που μας είναι απαραίτητη. Η Linde έδωσε τη λύση με ένα πανίσχυρο, αλλά και συνάμα φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο, το οποίο τροποποιήθηκε για τις λειτουργικές μας απαιτήσεις.

Η χρήση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος αποδεικνύεται πολύ φθηνότερη σε κόστος λειτουργίας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει και στη μείωση του κόστους συντήρησης που απαιτείται για κάθε μονάδα. Με τα νέα οχήματα θα μεταφέρουμε τις αποσκευές των επιβατών μας από και προς το αεροσκάφος με τρόπο αποτελεσματικό, αλλά και με σεβασμό προς το περιβάλλον. Τα οχήματα μεταφοράς αποσκευών και ο υπόλοιπος εξοπλισμός εδάφους θα αποτελέσουν κλειδί για τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης που θα προσφέρουμε στους επιβάτες μας όταν μεταφερθούμε στο Terminal 5».

Ο αριθμός των οχημάτων εδάφους που θα εξυπηρετούν τη British Airways στο Terminal 5 θα μειωθεί κατά 40% έως το 2010, φτάνοντας τα 800 από 1.300 που είναι σήμερα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024