Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΟΣΠΑ: Διάλογο με προϋποθέσεις για την σωτηρία της Ο.Α.

ΟΣΠΑ: Διάλογο με προϋποθέσεις για την σωτηρία της Ο.Α.

Ύστατη… “χείρα” καλής θελήσεως προς την Κυβέρνηση, τείνουν οι εργαζόμενοι στην Ο.Α., καθώς προτίθενται να προχωρήσουν σε διάλογο για το μέλλον της εταιρίας, με την προϋπόθεση να υπάρξει δεσμευτική συμφωνία […]

Ύστατη… "χείρα" καλής θελήσεως προς την Κυβέρνηση, τείνουν οι εργαζόμενοι στην Ο.Α.<.>, καθώς προτίθενται<...> να προχωρήσουν σε διάλογο για το μέλλον της εταιρίας, με την προϋπόθεση να υπάρξει δεσμευτική συμφωνία – πλαίσιο.

Ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ<.>, κ. Μ. Πατέστος, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε ημερίδα που διοργάνωσε, χθες, η Ομοσπονδία, πρότεινε, επισήμως, προς την Κυβέρνηση, την έναρξη διαλόγου για την Ολυμπιακή Αεροπορία<.>, υπό τρεις προϋποθέσεις: Να διασφαλιστεί η επιβίωση του Εθνικού Αερομεταφορέα, ως ομίλου.
Να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη, χωρίς περαιτέρω συρρίκνωση.
Να υπάρξει ρητή κατοχύρωση και εγγύηση πως θα παραμείνει ανέγγιχτο το εργασιακό καθεστώς στον Όμιλο.
"Με δεδομένους τους παραπάνω βασικούς γενικούς άξονες, μπορεί ν' αρχίσει ένας διάλογος με την ΟΣΠΑ ώστε να τεθεί ένα αμοιβαία αποδεκτό πλαίσιο ενεργειών και ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει σε βάθος χρόνου την λειτουργία του εθνικού αερομεταφορέα και το εργασιακό μέλλον όλων των εργαζομένων στον Όμιλο", τόνισε ο κ. Πατέστος, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι είναι λανθασμένη η λογική της Κυβέρνησης που θέλει να ξεφορτωθεί το πρόβλημα, αντί να το επιλύσει.

Ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ ήταν κατηγορηματικός σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ο.Α. "διαφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση" είπε και συμπλήρωσε ότι η λύση του ιδιώτη "θα είναι 'λύση για τον ιδιώτη' και όχι για τον εθνικό αερομεταφορέα". Η θέση της ΟΣΠΑ όπως τόνισε ο κ. Πατέστος είναι ότι "ο Όμιλος πρέπει να μείνει υπό κρατικό έλεγχο και θεωρούμε βαθιά λαθεμένη την άποψη ότι τα σημερινά προβλήματα οφείλονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς".

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Ομοβροντία επιθέσεων κατά της Κυβέρνησης για την πολιτική που ακολούθησε και ακολουθεί στο θέμα της "Ο.Α.", εξαπέλυσαν χθες οι βουλευτές της Ν.Δ., του Κ.Κ.Ε. και του ΣΥΝ, που παρευρέθησαν στην ημερίδα.

Ο υπεύθυνος του κλάδου Αεροπορικών Συγκοινωνιών και βουλευτής της Ν.Δ., κ. Αθανάσιος Χειμμάρας, στηλίτευσε τα τρία αποτυχημένα προγράμματα εξυγίανσης που εφήρμοσε η Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι "η Ν.Δ., ως αντιπολίτευση, και με την βοήθεια των συνδικαλιστών, κατάφερε ν' αποτρέψει τουλάχιστον το ξεπούλημα όλων των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρίας, ενώ η Κυβέρνηση διατείνεται ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι…".

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε., κ. Στριφτάρης, συμβούλεψε τους εργαζομένους να "πάρουν διαζύγιο από τις καλές προθέσεις της Κυβέρνησης και να μην εμπιστεύονται τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, άλλα λένε και άλλα ψηφίζουν, ακολουθώντας τις εντολές του Αρχηγού τους".

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΝ, κ. Λαφαζάνης, τόνισε πως η Κυβέρνηση έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ δυσφημίσεων κατά της Ο.Α. και ότι, δυστυχώς, φίλοι της είναι τα διαπλεκόμενα και εχθροί της οι μισθωτοί.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024