Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠαπαδόπουλος: Δεν πρόκειται να θυσιαστεί η ποιότητα και αξιοπιστία της έρευνας για εξοικονόμηση χρόνου

Παπαδόπουλος: Δεν πρόκειται να θυσιαστεί η ποιότητα και αξιοπιστία της έρευνας για εξοικονόμηση χρόνου

“Υπάρχει μια σωρεία επιστημονικών ερευνών που πρέπει να γίνουν όσον αφορά στην διερεύνηση του αεροπορικού ατυχήματος της Κυριακής” ανέφερε την Πέμπτη το βράδυ, σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Τάσσος Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να θυσιαστεί η ποιότητα και αξιοπιστία της έρευνας για εξοικονόμηση χρόνου

“Υπάρχει μια σωρεία επιστημονικών ερευνών που πρέπει να γίνουν όσον αφορά στην διερεύνηση του αεροπορικού ατυχήματος της Κυριακής”<...>ανέφερε την Πέμπτη το βράδυ, σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Τάσσος Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να θυσιαστεί η ποιότητα και αξιοπιστία της έρευνας για εξοικονόμηση χρόνου.

Ακόμη, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι “τόσο οι Έλληνες εμπειρογνώμονες, βοηθούμενοι από εμπειρογνώμονες από την εταιρία Boeing και από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες, για την διερεύνηση αεροπορικών ατυχημάτων όσο και όλες οι άλλες υπηρεσίες έχουν αυστηρές οδηγίες ότι πρέπει να διεξαχθεί η έρευνα με πληρότητα και όσον γίνεται πιο σύντομα.

Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από την Αθήνα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί πλήρως από τους αρμόδιους Υπουργούς και άλλους εμπλεκόμενους για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, ενώ είχε επίσης επαφές για το Κυπριακό με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και με τους αρχηγούς των κομμάτων.

“Διαπίστωσα για μια ακόμη φορά τον άριστο τρόπο κινητοποίησης όλων των υπηρεσιών στην Ελλάδα και όλων των χειρισμών που έγιναν σε όλη την διάρκεια αυτής της τραγικής πτήσης”, είπε ο Πρόεδρος.

Όσον αφορά στην ταυτοποίηση των νεκρών του αεροπορικού δυστυχήματος, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αφού σημείωσε ότι “έχουμε και στην Κύπρο αρκετή εμπειρία με τη μέθοδο της ταυτοποίησης μέσω του DNA λόγω των άλλων τραγικών περιπτώσεων των αγνοουμένων”, είπε πως “έχει συμφωνηθεί ότι αν χρειαστεί πρόσθετο προσωπικό θα σταλεί από την Κύπρο για να επιτευχθεί όσο γίνεται πιο σύντομα αυτή η ταυτοποίηση”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει βίντεο που έχουν τραβήξει οι πιλότοι των δύο μαχητικών F16, αλλά έχω διαβάσει όλο το κείμενο των συνομιλιών των πιλότων των F16 με το Αρχηγείο της Πολιτικής Αεροπορίας”. Ερωτηθείς στη συνέχεια, αν έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα όταν διάβασε τους διάλογους των πιλότων των F16, ο Πρόεδρος απάντησε αρνητικά, ενώ σημείωσε πως “είναι συγκλονιστική η περιγραφή αυτών των τραγικών σκηνών”.

“Δεν αποκαλύπτει τίποτε που δεν είναι ήδη γνωστό. Ο κυβερνήτης δεν ήταν στη θέση του, ο συγκυβερνήτης ήταν με γυρμένο το κεφάλι στο χειριστήριο, σε κάποιο στάδιο ένα πρόσωπο που δεν είναι διαπιστωμένο αν είναι άνδρας ή γυναίκα φάνηκε να προσπαθεί να κάνει χειρισμούς στο αεροπλάνο και αυτά όλα είναι που έχουν πει οι πιλότοι”, κατέληξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023