Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠεριορισμένη η ευθύνη των αερομεταφορέων σε απώλειες αποσκευών
Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Περιορισμένη η ευθύνη των αερομεταφορέων σε απώλειες αποσκευών

Οι αερομεταφορείς έχουν περιορισμένη ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αποσκευών και το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που πρέπει να καταβάλλουν ανέρχεται σε 1.134,71 ευρώ ανά επιβάτη, αποφάνθηκε χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αυτό […]

Οι αερομεταφορείς έχουν περιορισμένη ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αποσκευών και το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που πρέπει να καταβάλλουν ανέρχεται σε<...> 1.134,71 ευρώ ανά επιβάτη, αποφάνθηκε χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αυτό το όριο στις αποζημιώσεις καλύπτει τόσο την ηθική όσο και την υλική βλάβη, επισημαίνει το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η ευθύνη των αερομεταφορέων της Ευρωπαϊκή Ενωσης έναντι των επιβατών και των αποσκευών τους υπόκειται στους κανονισμούς που έχει αποφασίσει η Διεθνής Σύμβαση του Μόντρεαλ. Αυτή η σύμβαση προβλέπει ότι η ευθύνη του αερομεταφορέα σε περίπτωση καταστροφής, φθοράς ή καθυστέρησης των αποσκευών περιορίζεται σε 1.000 ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα (DTS), δηλαδή σε 1.134,71 ευρώ, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Το ποσό αυτό μπορεί να είναι μεγαλύτερο μόνο σε περίπτωση που ο ταξιδιώτης έχει δηλώσει κάποια αντικείμενα πριν από την απωγείωση και έχει πληρώσει επιπλέον ποσό για αυτά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024