Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠρόωρη συνταξιοδότηση εργαζομένων στην πρώην ΟΑ
Ερώτηση του Φ. Κουβέλη

Πρόωρη συνταξιοδότηση εργαζομένων στην πρώην ΟΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φώτης Κουβέλης, αναφέρει σε ερώτησή του: “Σε συνέχεια σχετικής μου ερώτησης υπ. αριθ. πρωτοκόλλου 8429 από 7-4-2010 με τίτλο `πρόωρη συνταξιοδότηση εργαζομένων στην πρώην Ολυμπιακή […]

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φώτης Κουβέλης, αναφέρει σε ερώτησή του:

“Σε συνέχεια σχετικής μου ερώτησης υπ. αριθ. πρωτοκόλλου 8429 από 7-4-2010 με τίτλο<...> `πρόωρη συνταξιοδότηση εργαζομένων στην πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία` και με αφορμή την υπ. αριθ. πρωτ. Β-906 απάντηση του Υπουργείου σας, στην οποία δεν δίδετε απάντηση στο ερώτημα που σας έθεσα, επαναφέρω με την παρούσα ερώτηση το ως άνω θέμα.

Ως γνωστόν, 260 ιπτάμενοι συνοδοί – φροντιστές οδηγήθηκαν το 2003 σε υποχρεωτική πρόωρη σύνταξη σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3195/03. Η καταβολή κινήτρων από τον ειδικό λογαριασμό αποκρατικοποίησης της Ο.Α, όπως προβλεπόταν από τον εν λόγω νόμο, ουδέποτε εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα οι απολυθέντες να έχουν σημαντικές απώλειες στο συνολικό τους εισόδημα και να εξαιρούνται είτε από παροχές που δίδονται σε συναδέλφους τους, είτε από οποιοδήποτε άλλο αντισταθμιστικό μέτρο κοινωνικής προστασίας.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μου διαβίβασε το υπ`αριθ, Ε3 – 0218/3-3-2010 έγγραφο του Ειδικού Πληρεξουσίου της εκκαθαρίστριας εταιρίας Εθνική Κεφαλαίου Α.Ε, καθώς οι εταιρίες του Ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας Α.Ε τελούν υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Ωστόσο, η απάντησή του δεν αφορά στην περίπτωση των 260 ιπτάμενων φροντιστών – συνοδών, διότι οι εν λόγω πρώην εργαζόμενοι δε σχετίζονται ούτε με τη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι ιπτάμενοι χειριστές με την τότε διοίκηση της Ο.Α, ούτε με τους όρους εφαρμογής της συμφωνίας τους.

Σε αντίθεση με τους πιλότους, οι οποίοι είχαν φύγει οικειοθελώς υπογράφοντας σχετικό πρακτικό συμφωνίας, οι 260 φροντιστές και συνοδοί εκδιώχθηκαν βίαια, αναγκαστικά με υποχρεωτική πρόωρη συνταξιοδότηση, έχοντας εκφράσει με κάθε τρόπο την πλήρη άρνησή τους.

Με βάση τα προαναφερόμενα,
ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

– Για ποιους λόγους δεν λαμβάνονται μέτρα κοινωνικής προστασίας και για τους 260 απολυμένους ιπτάμενους φροντιστές και συνοδούς κατΆ αντιστοιχία με όσα λαμβάνονται για τους λοιπούς εργαζόμενους της Ο.Α – και συγκεκριμένα η χορήγηση ασφαλιστικής ενίσχυσης 50% και εφάπαξ επίδομα κοινωνικής προστασίας από τον ΟΑΕΔ;”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024