Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαRolls-Royce: Εγκαταστάσεις του μέλλοντος για παραγωγή κινητήρων στη Σιγκαπούρη

Rolls-Royce: Εγκαταστάσεις του μέλλοντος για παραγωγή κινητήρων στη Σιγκαπούρη

Το πρώτο βήμα ως προς τη λειτουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής αεροκινητήρων Trent στη Σιγκαπούρη, αξίας 225 εκατ. δολαρίων, με μια συναρπαστική τελετή στο νέο Αεροναυπηγικό Πάρκο Seletar, έκανε χτες η […]

Το πρώτο βήμα ως προς τη λειτουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής αεροκινητήρων Trent στη Σιγκαπούρη, αξίας 225 εκατ. δολαρίων, με μια συναρπαστική τελετή στο νέο Αεροναυπηγικό Πάρκο Seletar, έκανε χτες η Rolls-Royce. Το Συγκρότημα του Μέλλοντος αποτελεί<...>το πιο μοντέρνο συγκρότημα παραγωγής και διεξαγωγής δοκιμών μεγάλων εμπορικών αεροσκαφών της Rolls-Royce, καθώς και τις πρώτες εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Ασία.

Στις εγκαταστάσεις, οι λειτουργίες συναρμολόγησης και η γραμμή ροής θα διεκπεραιώνονται με τεχνικές και αρχές που έχουν αναπτυχθεί από τη Rolls Royce την τελευταία δεκαετία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σημαντική λειτουργική αποδοτικότητα της μονάδας και βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα στις τεχνολογικές καινοτομίες, οι εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα ‘Green Mark’ standards, κριτήρια σύγκρισης που έχουν τεθεί από τις Κτηριακές και Κατασκευαστικές Αρχές της Σιγκαπούρης, ώστε να διασφαλίζονται οι φιλικότερες προς το περιβάλλον πρακτικές τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην εκπόνηση των έργων. Κατ’ αυτό τον τρόπο μειώνονται οι όποιες πιθανές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις και βελτιώνεται η βιωσιμότητα.

Οι εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν σημαντική εξέλιξη στην Αεροναυπηγική βιομηχανία της Ασίας. Κινητήρες μεγάλων εμπορικών αεροσκαφών θα συναρμολογούνται και θα δοκιμάζονται στη Σιγκαπούρη πριν σταλούν στις εταιρίες Boeing και Airbus για την τοποθέτηση τους στα αεροσκάφη.

Σχεδιασμένο ώστε να ολοκληρωθεί το 2009, το Συγκρότημα του Μέλλοντος θα παράγει κινητήρες της σειράς Trent, τους κινητήρες Trent 1000 για το Boeing 787 και τους Trent XWB για το Airbus A350 XWB. Οι εγκαταστάσεις, η ανάπτυξη των οποίων ανακοινώθηκε το Νοέμβριο του 2007, επιτρέπουν στη Rolls-Royce να βρίσκεται πιο κοντά στον επί σειράς ετών συνεργάτη της, τη Singapore Airlines, της οποίας ο στόλος πλέον θα περιλαμβάνει κινητήρες που θα έχουν παραχθεί στη Σιγκαπούρη.

Ο Sir John Rose, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Rolls Royce, ανέφερε σχετικά: “Το Συγκρότημα του Μέλλοντος διεθνών προδιαγραφών στο Αεροναυπηγικό Πάρκο Seletar θα ξεπεράσει τα υπάρχοντα όρια αναφορικά με τη λειτουργική και περιβαλλοντολογική του αποδοτικότητα και θα αποτελέσει τη βιτρίνα μας στην Ασία”.

Κατά τη διάρκεια της τελετής φυτεύτηκε ένα δέντρο συμβολίζοντας έτσι τη δέσμευση της Rolls-Royce απέναντι στην προστασία του Περιβάλλοντος. Στη τελετή παρευρέθησαν ο κ. John Horsburgh, Γενικός Διευθυντής Operations της Rolls-Royce στη Σιγκαπούρη, καθώς και ο Yπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Σιγκαπούρης, κ. Lim Hng Kiang.

“Είμαι ευτυχής που η Rolls-Royce επέλεξε τη Σιγκαπούρη για αυτό το τόσο σημαντικό έργο, που δεν αποτελεί πρωτιά μόνο για τη Σιγκαπούρη αλλά και για όλη την Ασία. Είναι η πρώτη φορά που μεγάλοι πολιτικοί αεροκινητήρες θα κατασκευάζονται στη Σιγκαπούρη» δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Lim Hng Kiang. “Πρόκειται λοιπόν για ένα σχέδιο- ορόσημο για τη Σιγκαπούρη και μια εξέλιξη μεγίστης σημασίας για την αεροναυπηγική μας βιομηχανία” πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί σημαντική ενθάρρυνση για την αεροναυπηγική βιομηχανία της Σιγκαπούρης, όπου η Rolls-Royce ευθύνεται για το 15% της εγχώριας αεροναυπηγικής παραγωγής και για το 5% του συνολικού εργατικού δυναμικού στον τομέα της αεροναυπηγικής βιομηχανίας. Σήμερα η Rolls-Royce απασχολεί πάνω από 1.200 άτομα στη Σιγκαπούρη, ενώ αναμένεται να προσλάβει επιπλέον 330 άτομα για τις νέες εγκαταστάσεις της.

Η εν λόγω επένδυση θα βοηθήσει τη Rolls-Royce, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση. Η Rolls-Royce ανακοίνωσε την καταγραφή ρεκόρ στα βιβλία παραγγελιών της, που φτάνει τα 90 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα προκαταρτικά οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου που εξέδωσε νωρίτερα αυτόν το μήνα. Τα στοιχεία του βιβλίου παραγγελιών για την Ασία και τη Μέση Ανατολή φτάνουν τα 40 εκατ. δολάρια, όσο δηλαδή και το συνολικό πόσο του βιβλίου παραγγελιών του Ομίλου πριν από τέσσερα χρόνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024