Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤέλος Ιανουαρίου τα πρώτα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για την Ολυμπιακή

Τέλος Ιανουαρίου τα πρώτα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για την Ολυμπιακή

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστου Βερελή μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε «ειδήσεις» από την πορεία των διαπραγματεύσεων για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας…

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστου Βερελή μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε «ειδήσεις» από την πορεία των διαπραγματεύσεων για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας<...>. Οι συνομιλίες, θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου μεταξύ των σύμβούλων ιδιωτικοποίησης, δηλαδή των τραπεζών Εθνική, Εμπορική και Alpha Bank, και της Golden Aviation.

Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι «Υπάρχουν πάρα πολύ θετικές ενδείξεις ότι η διαδικασία μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα και νομίζω ότι και αυτά θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της πολιτικής που ακολουθούμε στην Ολυμπιακή, σύμφωνα με την οποία η Ολυμπιακή θα εξακολουθήσει να είναι ο βασικός αερομεταφορέας, θα συνεχίσει να πετάει, να εξυπηρετεί και να βελτιώνεται.»

Οι δύο υπουργοί ενημέρωσαν χθες σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Για την πορεία των διαδικασιών πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στο «Γαλιλαίος Ελλάς ΑΕ» ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι η διαδικασία είναι ανοιχτή και ότι όποιος όμιλος θέλει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, μπορεί να καταθέσει την προσφορά του μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 17 του μηνός. Επίσης, ανέφερε ότι η «Γαλιλαίος Ελλάς ΑΕ» είναι μια μικρή εταιρία, η οποία όμως έχει θετικά στοιχεία και υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση της. «Η διαδικασία για την πώληση της «Γαλιλαίος» έχει αρχίσει εδώ και δύο μήνες, έχουν γίνει εκτεταμένες ενημερωτικές συζητήσεις με ομίλους που ενδιαφέρονται. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη λίστα επενδυτών, οι οποίοι είχαν δείξει ενδιαφέρον για τη «Γαλιλαίο» και όλοι αυτοί έχουν προσκληθεί να δώσουν την προσφορά τους» κατέληξε ο υπουργός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024