Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές εταιρείες εναντίον του φόρου άνθρακα της ΕΕ
Ο νέος φόρος ισχύει ήδη από την 1η Ιανουαρίου 2012

Αεροπορικές εταιρείες εναντίον του φόρου άνθρακα της ΕΕ

Απειλή για τον τομέα των αερομεταφορών θεωρούν οι αεροπορικές εταιρείες ότι είναι ο φόρος του άνθρακα που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Airbus και άλλες έξι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες συνεργάζονται για να καταγγείλουν τον φόρο άνθρακα που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις αερομεταφορές, απευθυνόμενες στους ηγέτες των κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας.

Η Airbus και οι εταιρείες British Airways, Virgin Atlantic, Lufthansa, Air France, Air Berlin και Iberia τονίζουν ότι θέλουν να κινητοποιήσουν και να ενημερώσουν τους ηγέτες των χωρών αυτών για τις οικονομικές επιπτώσεις του φόρου αυτού, ο οποίος απειλεί τον τομέα στον οποίο οι αεροπορικές εταιρείες δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται μετά την απαγόρευση της Κίνας στις αεροπορικές της εταιρείες να αγοράζουν αεροσκάφη της Airbus. O Louis Gallois, επικεφαλής του ομίλου EADS, στον οποίο ανήκει η Airbus, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου αρνήθηκε να εγκρίνει την παραγγελία 45 αεροσκαφών εξαιτίας του ευρωπαϊκού φόρου άνθρακα, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Ο “πράσινος” αυτός φόρος, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2012, υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρίες που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς την ΕΕ να εξαγοράζουν το αντίστοιχο του 15% των εκπομπών τους σε διοξείδιο του άνθρακα, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024