Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςAir India: Το μεγαλύτερο deal στην αεροπορική ιστορία – Παραγγελία 470 νέων αεροσκαφών
Αερομεταφορές

Air India: Το μεγαλύτερο deal στην αεροπορική ιστορία – Παραγγελία 470 νέων αεροσκαφών

Η συμφωνία σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής για την Air India, η οποία στοχεύει στο να αποτινάξει την εικόνα της καθυστερημένης, υποβαθμισμένης επιχείρησης με γερασμένο στόλο και κακές υπηρεσίες.

Η τουριστική βιομηχανία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και αυτό αποδεικνύεται από την πραγμάτωση της μεγαλύτερης συμφωνίας για αγορά νέων αεροσκαφών, από την Air India.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, σκοπεύει να αναγεννηθεί μέσω της συμφωνίας για την αγορά 470 επιβατηγών αεροσκαφών και τη μίσθωση άλλων 25. Συγκεκριμένα, η συμφωνία περιλαμβάνει 210 αεροσκάφη στενής ατράκτου A320neo και 40 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου A350 από την Airbus, τα οποία ο ινδικός αερομεταφορέας θα χρησιμοποιήσει για να ξεκινήσει «μακρινά δρομολόγια σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, η συμφωνία περιλαμβάνει άλλη μία κολοσσιαία παραγγελία 220 αεροσκαφών από την αμερικανική Boeing. Ειδικότερα, η Boeing θα προμηθεύσει την Air India με 190 737 MAX, 20 787 Dreamliner και 10 mini-jumbo 777X.

Τα νέα αεροσκάφη φυσικά πρέπει να επανδρωθούν, για αυτό η αεροπορική έχει ήδη ξεκινήσει έναν νέο κύκλο προσλήψεων, που επιβεβαιώνει τη νέα της στρατηγική.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τη συμφωνία «ιστορική», ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε πως «αυτό το επίτευγμα δείχνει ότι η Airbus και όλοι οι Γάλλοι εταίροι της είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη νέων τομέων συνεργασίας με την Ινδία».

Σημειώνεται ότι η συμφωνία έκλεισε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η Tata ανακοίνωσε τη συγχώνευση της Air India με τη Vistara, μια κοινοπραξία με τη Singapore Airlines, για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου αερομεταφορέα πλήρους εξυπηρέτησης και την ενίσχυση της παρουσίας της στους εγχώριους και διεθνείς αιθέρες.

Η συμφωνία αυτή δίνει στην Tata έναν στόλο 218 αεροσκαφών, εδραιώνοντας την Air India ως τον μεγαλύτερο διεθνή αερομεταφορέα της χώρας και τον δεύτερο μεγαλύτερο στην εγχώρια αγορά μετά την ηγέτιδα IndiGo.

Η συμφωνία σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής για την Air India, η οποία, υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Campbell Wilson, εργάζεται για να αναβιώσει τη φήμη της ως αεροπορική εταιρεία παγκόσμιας κλάσης και να αποτινάξει την εικόνα της καθυστερημένης, υποβαθμισμένης επιχείρησης με γερασμένο στόλο και κακές υπηρεσίες.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024