Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςAmerican Airlines: Αγωγή για θάνατο ανηλίκου κατά τη διάρκεια της πτήσης 614
Αερομεταφορές

American Airlines: Αγωγή για θάνατο ανηλίκου κατά τη διάρκεια της πτήσης 614

Σύμφωνα με την αναφορά, ο θάνατος του νεαρού Greenidge «προκλήθηκε εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά λόγω της αμέλειας του εναγόμενου να συντηρήσει τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (AED) του αεροσκάφους».

Μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη μηνύει την αεροπορική εταιρεία American Airlines, διότι την θεωρεί υπεύθυνη για τον πρόωρο θάνατο του έφηβου γιου της.

Ο γιος της ονομαζόταν Kevin Greenidge και «ταξίδευε με την εν λόγω αεροπορική από το San Pedro Sula της Ονδούρας στο Μαϊάμι στις 4 Ιουνίου 2022, όταν υπέστη καρδιακή προσβολή και έμεινε αναίσθητος», σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε η μητέρα του στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο θάνατος του νεαρού Greenidge «προκλήθηκε εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά λόγω της απροσεξίας, της απερισκεψίας και της αμέλειας του εναγόμενου American Airlines, των εργαζομένων σε βάρδια ή/και υπαλλήλων του που δεν συντήρησαν τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (AED) του αεροσκάφους».

Επιπλέον, η μητέρα τονίζει πως η αεροπορική «δεν εκπαιδεύει τους υπαλλήλους της ως προς τις πρώτες βοήθειες και ταυτόχρονα «επιτρέπει» στη μπαταρία των συσκευών να αδειάσει, προκαλώντας έτσι τη διακοπή λειτουργίας του AED».

«Αυτό ως συνέπεια της αμέλειας του κατηγορουμένου να μην συντηρήσει έναν λειτουργικό απινιδωτή κατά την πτήση του προκάλεσε, επέτρεψε ή/και επιτάχυνε τον πρόωρο θάνατο του… Kevin Greenidge», προστίθεται.

Η αγωγή ζητά αποζημίωση και πληρωμή δικηγορικών αμοιβών, μεταξύ άλλων ελαφρύνσεων.

Σύμφωνα με σχετικό νόμο για την ιατρική περίθαλψη μέσα στο αεροσκάφος (1998), «όλες οι αεροπορικές οφείλουν να μεταφέρουν απινιδωτές σε κάθε επανδρωμένο αεροσκάφος», ενώ όλες οι συσκευές «πρέπει να επιθεωρούνται τακτικά σύμφωνα με τις περιόδους επιθεώρησης που καθορίζονται στις προδιαγραφές πτητικής λειτουργίας για να διασφαλιστεί η κατάστασή και η λειτουργικότητά τους».

Από την πλευρά της, η American Airlines δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο ως προς τη δικαστική έκβασης της υπόθεσης.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024