Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της LATAM, διαλύθηκε το ρύγχος εν μέσω καταιγίδας
Αεροπορικές εταιρείες

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της LATAM, διαλύθηκε το ρύγχος εν μέσω καταιγίδας

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Παραγουάης ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την πτήση LA1325 της LATAM Airlines, ο κυβερνήτης της οποίας υποχρεώθηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, αφού διαπίστωσε πως διαλυόταν το ρύγχος του αεροσκάφους εν μέσω σφοδρής καταιγίδας.

Airbus A320 που ανήκει στη θυγατρική της αεροπορικής εταιρείας LATAM Airlines Paraguay συνάντησε ακραίες καιρικές συνθήκες, αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 26 Οκτωβρίου, ενώ πετούσε από την Asuncion με προορισμό το Santiago της Χιλής.

Η πτήση δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Asuncion και ως εκ τούτου οι πιλότοι αποφάσισαν να κάνουν εκτροπή στο Foz do Iguacu της Βραζιλίας. Μετά από λίγες ώρες στον αέρα, η πτήση επέστρεψε στην Asuncion. Κατά τη διάρκεια αυτής της προσέγγισης, το αεροσκάφος πέταξε μέσα από μια καταιγίδα. Με τον έναν κινητήρα εκτός λειτουργίας, οι πιλότοι συνέχισαν τις διαδικασίες για ασφαλή προσγείωση. Η επιθεώρηση μετά την πτήση αποκάλυψε ζημιά στο θόλο και το παρμπρίζ του αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί μεταξύ των επιβατών και των μελών του πληρώματος. Ωστόσο, οι εικόνες από το διαλυμένο ρύγχος και τις ρωγμές στο τζάμι του πιλοτηρίου σοκάρουν. Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφονται οι στιγμές τρόμου για τους επιβάτες, καθώς το αεροπλάνο τραντάζεται και αστραπές διακρίνονται από τα παράθυρα.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Παραγουάης (DINAC) δήλωσε ότι το αεροσκάφος βρέθηκε αντιμέτωπο με μια “πρωτόγνωρη καταιγίδα”. Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρεία υπογράμμισε ότι “οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είναι καλά” και ότι το Airbus A320 υποχρεώθηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση γύρω στις 23:00 (τοπική ώρα) εξαιτίας “ακραίων καιρικών συνθηκών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024