Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑναμένεται η τελική απόφαση για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών

Αναμένεται η τελική απόφαση για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών

Ζήτημα λίγων εβδομάδων φαίνεται να είναι η λήψη της οριστικής απόφασης για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών στο σχήμα York Capital/Investors, καθώς αναμένεται η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσύμφωνο πώλησης…

Ζήτημα λίγων εβδομάδων φαίνεται να είναι η λήψη της οριστικής απόφασης για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών στο σχήμα York Capital/Investors<...>, καθώς αναμένεται η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσύμφωνο πώλησης.

“Αγκάθι” τα πρόστιμα για τις παράνομες επιδοτήσεις

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση εμμένει στο αίτημά της να μην επιβαρυνθούν οι Oλυμπιακές Αερογραμμές με τα πρόστιμα των περίπου 200 εκατ. Ευρώ για παράνομες επιδοτήσεις και ζητεί ή να χαριστούν για τελευταία φορά ή να επιβαρύνουν το ελληνικό κράτος.

Στα υπουργεία Oικονομικών και Μεταφορών επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς έχει επιτευχθεί συμφωνία με την κοινοπραξία και έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας αλλά και προσύμφωνο πώλησης. Στο προσύμφωνο προβλέπεται ότι θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και θα γίνει συμβόλαιο πώλησης μόλις έλθει η σχετική έγκριση της Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η αγοραπωλησία περιλαμβάνει το 100% των Oλυμπιακών Αερογραμμών. Οι ΟΑ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες των κλάδων της παλαιάς Oλυμπιακής. Δεν θα γίνουν απολύσεις στις Oλυμπιακές Αερογραμμές και δεν θα αλλάξουν οι συλλογικές συμβάσεις.

Σε περίπτωση που η Κομισιόν αποφανθεί ότι πρέπει να επωμισθεί η κοινοπραξία την επιστροφή των ενισχύσεων και των επιδοτήσεων στον κρατικό προϋπολογισμό, αυτό θα σημάνει αυτόματα και το τέλος των Oλυμπιακών Αερογραμμών.

Τότε ενεργοποιείται άλλο σενάριο: Εκκαθάριση της εταιρείας και πώληση περιουσιακών στοιχείων. Παράλληλα, μέρος των εργαζομένων στις Oλυμπιακές Αερογραμμές και στην Oλυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες θα αποχωρήσει με νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου αλλά και μετατάξεις.

Tέλος, το κράτος θα πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία, όπως το πτητικό έργο, το handling, η τεχνική βάση ή τα slots των αεροπλάνων, τα οποία οι αγοραστές θα αποκτήσουν χωρίς να επιβαρυνθούν μέρος των χρεών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024