Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑναβαθμίζονται οι πτήσεις στο εσωτερικό

Αναβαθμίζονται οι πτήσεις στο εσωτερικό

Σε νέα τροχιά αναβάθμισης μπαίνουν οι αερομεταφορές στο εσωτερικό και αφορμή γι αυτό είναι η πρόσφατη επένδυση της Aegean Aviation και άλλων ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών. Συγκεκριμένα, η Aegean Aviation άρχισε […]

Σε νέα τροχιά αναβάθμισης μπαίνουν οι αερομεταφορές στο εσωτερικό και αφορμή γι αυτό είναι η πρόσφατη επένδυση της Aegean<.> Aviation και άλλων ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών.
Συγκεκριμένα, η Aegean Aviation άρχισε τη λειτουργία ημερήσιων πτήσεων για τέσσερις προορισμούς. Με αφετηρία την Αθήνα θα πετάει για Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη και Ρόδο.
"Τα νέα αεροσκάφη της εταιρίας, Avro RJ 100, αξίας 28 εκατ. δολαρίων είναι τα πρώτα πολυτελή αεροσκάφη που θα πετάνε στον ελληνικό ουρανό" δήλωσε ο κ. Αντώνης Σιμιγδαλάς, γενικός διευθυντής της Aegean Aviation.
Έτσι οι τέσσερις ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις αερομεταφορές με αξιώσεις πλέον απειλούν το μονοπώλιο της Ολυμπιακής Αεροπορίας στους 34 προορισμούς εσωτερικού που πετάει. Τα φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια των εταιριών αυτών φέρνουν την Air Greece να ετοιμάζεται προσθέσει δύο Fokker 100s στο στόλο τριών ATRs που διαθέτει, η Cronus να έχει παραγγείλει δύο Boeing 700 για παράδοση το 2001 και η Air Manos να δραστηριοποιείται με νέους προορισμούς και ελαφρά χαμηλότερες τιμές στα δρομολόγια εσωτερικού.
Οι εταιρίες αυτές δείχνουν να είναι η απάντηση στις ταλαιπωρίες που έχει γνωρίσει το επιβατικό κοινό τον τελευταίο καιρό, λόγω των συχνών απεργιών του προσωπικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Ένα επιπλέον πλεονέκτημα που προσφέρουν οι ιδιωτικές εταιρίες είναι το γεγονός ότι πετάνε από τον ανατολικό αερολιμένα εξυπηρετώντας έτσι όσους φθάνουν με ξένες αεροπορικές εταιρίες και συνεχίζουν για κάποιον άλλο ελληνικό προορισμό, οι οποίοι δεν χρειάζονται έτσι να αλλάξουν αεροδρόμιο, εκτός και αν συνεχίζουν με την Ολυμπιακή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024