Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑναβαθμίζονται τα Concorde της British Airways

Αναβαθμίζονται τα Concorde της British Airways

Με ανανεωμένο και πλέον σύγχρονο στυλ θα υποδέχονται τους επιβάτες τους τον 21ο αιώνα, τα υπερηχητικά αεροσκάφη Concorde του στόλου της British Airways αφού η εταιρία αποφάσισε να επενδύσει το […]

Με ανανεωμένο και πλέον σύγχρονο στυλ θα υποδέχονται τους επιβάτες τους τον 21ο αιώνα, τα υπερηχητικά αεροσκάφη Concorde του στόλου της British Airways<.> αφού η εταιρία αποφάσισε<...> να επενδύσει το ποσό των 14 εκατ. στερλινών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.
Η πρώτη πτήση των θρυλικών Concorde πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1976 από το Λονδίνο στο Μπαχρέιν και έκτοτε τα επτά Concorde της British Airways έχουν πραγματοποιήσει 50.000 πτήσεις διανύοντας συνολικά 140 εκατ. μίλια.
Το 1986, ένα από τα υπερηχητικά αεροσκάφη έκανε το γύρο του κόσμου σε 29 ώρες και 59 λεπτά, διανύοντας 28.238 μίλια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα Concorde της British Airways θα βρίσκονται σε υπηρεσία μέχρι το 2015.
Μερικά από τα σημεία που ανανεώθηκαν στα αεροσκάφη είναι τα ακόλουθα: Νέα καθίσματα – Σε χρώμα σκούρο μπλε, με δερμάτινα καλύμματα, και μηχανισμό αναδίπλωσης σε μορφή κούνιας, στηρίγματα για τα πόδια και ειδική υποστήριξη για τον αυχένα. Το συνολικό τους βάρος θα είναι 20% ελαφρότερο από το βάρος των σημερινών καθισμάτων, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την ετήσια μείωση στο κόστος κατανάλωσης καυσίμων ύψους ενός εκατ. στερλινών.
Νέος εσωτερικός διάκοσμος – Φωτεινότερα χρώματα και ειδικά φιλτραρισμένος φωτισμός που δίνει αίσθηση μεγαλύτερου χώρου.
Νέες αίθουσες αναμονής – Στο Heathrow και JFK με κλασσικά έπιπλα και διάφανες φισούνες επιβίβασης, που θα επιτρέπουν στον επιβάτη να θαυμάζει από κοντά το μοναδικό εμπορικό υπερηχητικό αεροσκάφος στον κόσμο.
Tο Concorde προσφέρει μια απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία στους επιβάτες του αφού σκίζει τον ουρανό με ταχύτητα διπλάσια του ήχου, 1.350 μίλια των ώρα σε ύψος 60.000ποδιών. Περισσότεροι από 2,5 εκατ. επιβάτες έχουν ταξιδέψει με τα Concorde της British Airways από το 1976 μέχρι σήμερα. Ο πιο συχνός επιβάτης είναι ένα στέλεχος πετρελαϊκής εταιρίας, ο οποίος ταξιδεύει με το Concorde 70 φορές το χρόνο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024