Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑντικατάσταση έως και 40 κινητήρων των Airbus A380 διαφόρων εταιρειών
Η Airbus θα επιδιώξει οικονομική αποζημίωση από τη Rolls-Royce

Αντικατάσταση έως και 40 κινητήρων των Airbus A380 διαφόρων εταιρειών

Τα αεροσκάφη της Qantas τύπου Airbus Α380 θα παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος τουλάχιστον έως τις αρχές Δεκεμβρίου, που η αυστραλιανή εταιρεία βρει αρκετούς κινητήρες τύπου Trent 900 που κατασκευάζει η […]

Τα αεροσκάφη της Qantas τύπου Airbus Α380 θα παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος τουλάχιστον έως τις αρχές Δεκεμβρίου, που η αυστραλιανή εταιρεία βρει<...> αρκετούς κινητήρες τύπου Trent 900 που κατασκευάζει η Rolls Royce για να αντικαταστήσει τους προβληματικούς.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή εταιρεία, ο ένας στους δύο κινητήρες Trent 900 των διώροφων Airbus Α380 πρέπει να αντικατασταθούν. Ήδη έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την έκρηξη του κινητήρα ενός Α380 της Qantas, που πετούσε από τη Σιγκαπούρη στο Σίδνεϊ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Qantas υπογραμμίζει ότι τα Airbus Α380, που είχαν χαρακτηριστεί “παλάτια του αέρα”, δεν πρόκειται να πετάξουν έως ότου βεβαιωθεί ότι είναι απολύτως ασφαλή. Η Rolls-Royce ενδέχεται να αντικαταστήσει έως και 40 μηχανές στα αεροσκάφη Airbus A380, τα οποία διαθέτουν διάφορες εταιρείες σε διεθνές επίπεδο, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στον κινητήρα ενός σούπερ-τζάμπο εν πτήσει νωρίτερα το Νοέμβριο.

Αποζημίωση από τη Rolls-Royce θα ζητήσει η Airbus
Η Airbus θα επιδιώξει οικονομική αποζημίωση από τη Rolls-Royce για δαπάνες που αφορούν προβλήματα σχετικά με τους κινητήρες που εξοπλίζουν το Α380. “Θα επιδιώξουμε χρηματική αποζημίωση από την Rolls-Royce”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Airbus, στο Γαλλικό Πρακτορείο. Επί του παρόντος, “η παραγωγή μας απέχει πολύ από το κανονικό και η Airbus πρέπει να υποστεί συμπληρωματικές δαπάνες λόγω αυτού του προβλήματος που αφορά τους κινητήρες ορισμένων από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη της”, εκτίμησε η ίδια πηγή. Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να υπολογίσει τα ποσά που διακυβεύονται στο άμεσο μέλλον.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/07/2024
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024