Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπαντήσεις και ανταπαντήσεις στις καταγγελίες κατά χειριστών αεροπλάνων της Ολυμπιακής

Απαντήσεις και ανταπαντήσεις στις καταγγελίες κατά χειριστών αεροπλάνων της Ολυμπιακής

Την άμεση απάντηση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστου Βερελή προκάλεσε η ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Π. Παυλόπουλου σχετικά με καταγγελίες κατά χειριστών αεροπλάνων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για την […]

Την άμεση απάντηση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστου Βερελή προκάλεσε η ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Π. Παυλόπουλου<...> σχετικά με καταγγελίες κατά χειριστών αεροπλάνων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για την οποία υπήρξαν χθες δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο.

Ο κ. Βερελής σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η κατατεθείσα ερώτηση αποσιωπά το γεγονός ότι η απόρρητη αναφορά της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και η Έκθεση της Εταιρικής Μονάδας Ελέγχων Επιθεωρήσεων της Ο.Α. “Περί Ελέγχου Προγραμμάτων Εργασίας -Repos Ιπταμένων Χειριστών της Γενικής Διεύθυνσης Πτητικής Εκμετάλλευσης της Εταιρείας ” στάλθηκαν άμεσα από τον ίδιο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στις 20.4.2001 και η υπόθεση έχει κλείσει. Η αναφορά σε αυτό το γεγονός, υπογραμμίζει ο υπουργός, εξυπηρετεί μικροκομματική λογική εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης και εκφράζει ενδοσυνδικαλιστικές αντιθέσεις.

Ο κ. Βερελής τονίζει, ακόμα, ότι ο Πρωθυπουργός δεν ζήτησε ποτέ και δεν είχε, ούτε έχει προσωπικούς πιλότους. Επομένως, ο όρος “Πρωθυπουργικοί Πιλότοι” που αναφέρεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Τέλος, ο υπουργός αναφέρει ότι με εντολή της Διοίκησης της Ο.Α. προς τον γενικό διευθυντή Πτητικής Εκμετάλλευσης της εταιρείας για όλες τις VIP πτήσεις χρησιμοποιούνται οι Αρχιχειριστές των Σμηνών ή οι Χειριστές που επιλέγονται από τον γενικό διευθυντή Πτητικής Εκμετάλλευσης μετά από εισήγηση των Αρχιχειριστών, ενώ οι διαδικασίες ανάθεσης καθηκόντων σε χειριστές γίνονται και από την ίδια Διεύθυνση με συγκεκριμένες διαδικασίες.

Ανταπαντώντας, ο κ. Παυλόπουλος τονίζει ότι η ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών αποτελεί πρωτοφανή παραβίαση της κοινοβουλευτικής πρακτικής, αφού απάντησε σε ερώτηση βουλευτή με απλή ανακοίνωση και όχι μέσω Κοινοβουλίου. Ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει ότι θα περιμένει την μέσω της Βουλής απάντηση και στη συνέχεια, εφόσον χρειαστεί, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα επεκταθεί, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024