Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπάντηση Ο.Α. σε δημοσιεύματα τύπου

Απάντηση Ο.Α. σε δημοσιεύματα τύπου

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων ενόψει καλοκαιριού και την μίσθωση αεροσκαφών από τις Ολυμπιακές Αερογραμμέςη διοίκηση της εταιρίας χαρακτηρίζει “ανακριβείς και μη διασταυρωμένες” τις […]

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων ενόψει καλοκαιριού και την μίσθωση αεροσκαφών από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές<...>η διοίκηση της εταιρίας χαρακτηρίζει “ανακριβείς και μη διασταυρωμένες” τις πληροφορίες που δημοσιεύονται και βλέπει σκοπιμότητες πίσω από αυτή την κίνηση.

Επίσης μέσα από την επιστολή – απάντηση στο δημοσίευμα, η διοίκηση καθιστά γνωστό στο επιβατικό κοινό ότι το πρόγραμμα δρομολογίων για το καλοκαίρι του 2006, που έχει εξαγγείλει, απαιτεί συνολικά την αξιοποίηση 41 και όχι 45 αεροσκαφών. Για τη διασφάλιση των παραπάνω μονάδων αεροσκαφών οι Ολυμπιακές Αερογραμμές προέβησαν στη μίσθωση με τη μορφή WET-ACMI, δηλαδή μίσθωση βραχυχρόνια (8-10 μηνών), δύο αεροσκαφών με τη συντήρηση τους, την ασφάλιση τους και ένα πλήρες σετ πληρωμάτων από ευρωπαϊκό αερομεταφορέα, τηρώντας τις διαδικασίες και τους κανονισμούς που προβλέπονται τόσο κοινοτικά και διεθνώς όσο και στην Ελληνική νομοθεσία.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: “Το πρώτο από τα μισθωμένα αεροσκάφη παρελήφθη και ήδη επιχειρεί πτήσεις και με πληρώματα των Ο.Α. εκπαιδευμένα σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, υπό την άδεια εκμετάλλευσης του κοινοτικού αερομεταφορέα. Έχει κοινοτική πιστοποίηση και επιπροσθέτως ελέγχθηκε τόσο από την Ο.Α. (παρότι δεν προβλέπεται από τους ισχύοντες κανονισμούς) όσο και μετά την εδώ άφιξή του (όπου η καθημερινή συντήρηση του γίνεται από την τεχνική βάση της Ο.Α.) ελέγχθηκε και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ευρέθη αξιόπλοο και ασφαλές για πτήσεις. Όσον αφορά το κόστος ενοικίασης των αεροσκαφών που τόσο σήμερα όσο και στο πρόσφατο παρελθόν είδε το φως της δημοσιότητας, οι αρθρογραφούντες καταγράφουν χωρίς προηγούμενη διασταύρωση, στοιχεία βάσει των οποίων γίνεται σκοπίμως σύγκριση ανομοιογενών πραγμάτων”.

Τέλος, η διοίκηση των Ο.Α. αναφέρει: ” …στη μία περίπτωση γίνεται λόγος για ενοικίαση αεροσκάφους και μόνο για μακροχρόνια μίσθωση που αναφέρεται σε μηνιαίο μίσθωμα 110.000 ευρώ, ενώ για εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης αντιπαραβάλλουν το ισοδύναμο μηνιαίο μίσθωμα μιας βραχυχρόνιας μίσθωσης WET-ACMI, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο το μίσθωμα ανά μήνα χρήσης τους αεροσκάφους, αλλά και το συνολικό κόστος συντήρησης, επιτόπιας παροχής πληρωμάτων και τεχνικού προσωπικού αλλά και τα ασφάλιστρα του αεροσκάφους. Μετά τα παραπάνω η διοίκηση της εταιρίας δηλώνει αποφασισμένη να προασπίσει τα συμφέροντα της Εταιρίας με κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024