Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος σε βρετανικά αεροσκάφη

Αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος σε βρετανικά αεροσκάφη

Αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος ισχυρίζεται ότι κατάφερε η βρετανική αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που είχε επρόκειτο να ανατιναχθούν αεροπλάνα που θα αναχωρούσαν από αεροδρόμια της Βρετανίας με κατεύθυνση την Αμερική. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τουλάχιστον 20 υπόπτων στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι ήταν ασιατικής καταγωγής ενώ το επίπεδο συναγερμού …

Αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος ισχυρίζεται ότι κατάφερε η βρετανική αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που είχε επρόκειτο να ανατιναχθούν αεροπλάνα που θα αναχωρούσαν από αεροδρόμια της Βρετανίας με κατεύθυνση την Αμερική. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τουλάχιστον 20 υπόπτων στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι ήταν ασιατικής καταγωγής ενώ το επίπεδο συναγερμού στα βρετανικά αεροδρόμια είναι στο ανώτερο.

Οι ανατινάξεις των αεροσκαφών σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ θα γινόταν με βόμβα η οποία θα μεταφερόταν σε χειραποσκευή. Για το λόγο αυτό οι επιβάτες πτήσεων από βρετανικά αεροδρόμια δεν επιτρέπεται στο εξής να μεταφέρουν χειραποσκευές, σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου Μεταφορών. Θα επιτρέπεται να μεταφέρουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα και αυτά σε διαφανείς, πλαστικές σακούλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Sky News, η απαγόρευση μεταφοράς χειραποσκευών στις πτήσεις κρίνεται απαραίτητη, καθώς υπάρχουν ανησυχίες πως ορισμένοι τύποι εκρηκτικών δεν ανιχνεύονται από τα ειδικά μηχανήματα ελέγχου. Η British Airways επισημαίνει μάλιστα ότι δεν θα επιτρέπεται στους επιβάτες να φέρουν μαζί τους εντός των αεροσκαφών υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Εντωμεταξύ, η βρετανική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ζήτησε να διακοπούν όλες οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου οπότε μία- μία οι αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωναν τις ματαιώσεις των πτήσεων προς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ολυμπιακή Αεροπορία προχώρησε στην ακύρωση όλων των πτήσεων προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Μέτρα ασφαλείας

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών τα παρακάτω μέτρα εφαρμόζονται ήδη σε όλους τους επιβάτες που έχουν για αφετηρία του ταξιδιού τους και όσους ταξιδεύουν τράνζιτ σε αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου:

  • Όλες οι χειραποσκευές θα ελέγχονται και θα τοποθετούνται μαζί με τις υπόλοιπες στο κύτος των ανάλογων αεροσκαφών που αναχωρούν από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου
  • Οι τσέπες των επιβατών πρέπει να είναι κενές. Επιβάτες μπορούν να έχουν μαζί τους πέρα από το σημείο ελέγχου, σε μια και μόνη (ιδανικά διαφανή σακούλα), μόνο τα παρακάτω αντικείμενα.
  • Πορτοφόλια και τσαντάκια τσέπης (όχι όμως μεγαλύτερες τσάντες) μαζί με το περιεχόμενο τους (π.χ. χρήματα, πιστωτικές κάρτες, ταυτότητες κλπ).
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα απαραίτητα για το ταξίδι (π.χ. διαβατήρια και εισιτήρια).
  • Φάρμακα χορηγούμενα με ιατρική συνταγή, καθώς και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα επαρκή και αναγκαία για την διάρκεια της πτήσης. Απαγορεύεται η μεταφορά σκευασμάτων σε υγρή μορφή η αυθεντικότητα των οποίων δεν μπορεί να πιστοποιηθεί.
  • Γυαλιά οράσεως και ηλίου χωρίς τις προστατευτικές θήκες τους.
  • Θήκη φακών επαφής, όχι όμως μπουκάλια με διάλυμα για τους φακούς.
  • Για όσους ταξιδεύουν με βρέφη: παιδική τροφή, γάλα (τα περιεχόμενα των οποίων πρέπει επιτόπου να δοκιμαστούν από τον συνοδό) και είδη προσωπικής υγιεινής σε ποσότητα ικανή και αναγκαία για την διάρκεια της πτήσης (πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες).
  • Είδη γυναικείας υγιεινής (όχι σε κουτιά) σε ποσότητα επαρκή και αναγκαία για την διάρκεια της πτήσης (π.χ. ταμπόν, σερβιέτες, πετσέτες και χαρτομάντηλα).
  • Χαρτομάντηλα εφόσον έχει αφαιρεθεί η συσκευασία και μαντήλια.
  • Κλειδιά (αλλά χωρίς κλειδοθήκη που να λειτουργεί με ηλεκτρικό / ηλεκτρονικό τρόπο π.χ. τηλεχειριστήριο).
  • Σε όλους τους επιβάτες θα πραγματοποιείται σωματικός έλεγχος. Όλοι οι επιβάτες, καθώς και τα υποδήματα τους και ό,τι άλλο μεταφέρουν, θα ελέγχεται με μηχάνημα ακτίνων Χ. Παιδικά καρεκλάκια και αναπηρικά βοηθήματα θα ελέγχονται επίσης με ακτίνες Χ και μόνο αναπηρικά αμαξίδια του αεροδρομίου θα μπορούν να περάσουν τα σημεία ελέγχου.
  • Επιπροσθέτως, όλοι οι επιβάτες με προορισμό τις ΗΠΑ και όλα τα αντικείμενα που μεταφέρουν, καθώς επίσης ό,τι αγοράστηκε πέραν του ελέγχου, θα επανελέγχονται πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο. Όλες οι συσκευασίες που μεταφέρουν παντός είδους υγρά προϊόντα, θα αφαιρούνται από τον επιβάτη.
  • Δεν υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο ελέγχου για τις αποσκευές που αποθηκεύονται στο κύτος του αεροπλάνου.
    Σημαντικές καθυστερήσεις είναι δυστυχώς αναπόφευκτες και γι` αυτό ζητείται από τους επιβάτες να έχουν αρκετό χρόνο στην διάθεση τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλα τα αντικείμενα που δεν περιλαμβάνονται στην λίστα αντικειμένων που μπορούν να φέρουν μαζί τους, θα τοποθετηθούν στο κύτος του αεροσκάφους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024