Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑρχιεπισκοπή Αυστραλίας: “Υποστολή της ελληνικής σημαίας” η κατάργηση των πτήσεων της ΟΑ

Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: “Υποστολή της ελληνικής σημαίας” η κατάργηση των πτήσεων της ΟΑ

Τη διατήρηση των πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ΟΑ, από και προς Αυστραλία, υποστηρίζοντας ότι τυχόν κατάργησή τους ισοδυναμεί με “υποστολή της ελληνικής σημαίας”, ζητεί η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, με ανακοίνωσή της, […]

Τη διατήρηση των πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.>, ΟΑ<.>, από και προς Αυστραλία, υποστηρίζοντας ότι τυχόν κατάργησή τους ισοδυναμεί με<...> “υποστολή της ελληνικής σημαίας”, ζητεί η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, με ανακοίνωσή της, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

“Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, εκφράζουσα το κοινό αίσθημα των Ομογενών στους Αντίποδες, ιδιαίτερα όμως όλων των πιστών, δηλαδή Κλήρου και Λαού, επιθυμεί να δηλώσει κατηγορηματικά ότι θεωρεί απαράδεκτη την ενδεχόμενη διακοπή των πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας ή ακόμη και τη μείωση των πτήσεων στο ήμισυ της διαδρομής, όπως φημολογείται. Τα κριτήρια, που πρέπει να πρυτανεύσουν στο θέμα αυτό, βρίσκονται ασφαλώς πολύ πάνω από οικονομικές σκοπιμότητες. Πρέπει, δηλαδή, να γίνει σεβαστή όχι μόνο η πρακτική εξυπηρέτηση, αλλά και η ευαισθησία και το γόητρο των Ομογενών (σχεδόν ολόκληρο εκατομμύριο ψυχές!), που βρίσκονται στην πιο μακρινή γεωγραφική απόσταση από τη Γενέτειρα. Γι’ αυτό, όπως και προ ετών είχαμε διακηρύξει, κάθε προσγείωση ή απογείωση αεροπλάνου της Ολυμπιακής εις τους Αντίποδες ισοδυναμεί με έπαρση και υποστολή της Ελληνικής σημαίας!

Εάν λοιπόν ενδιαφέρεται ειλικρινώς η μακρινή Γενέτειρα για τη διατήρηση ζωντανής επικοινωνίας και διατηρήσεως δημιουργικών σχέσεων με τον εν Αυστραλία Ελληνισμό, οφείλει να διατηρήσει τις πτήσεις της Ολυμπιακής, όπως ακριβώς έχουν αναπτυχθεί μέχρι τώρα, ακόμη και σε περίπτωση που θα κρινόταν οικονομικώς ασύμφορη αυτή η γραμμή.

Ελπίζουμε και περιμένουμε να γίνει σεβαστό το εν προκειμένω δίκαιο αίτημα των Ομογενών της Ε’ Ηπείρου για μια ανεμπόδιστη και δημιουργική επικοινωνία με τη Γενέτειρα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024