Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑυξάνει ο αριθμός των συμφωνιών μεταξύ αεροπορικών εταιριών

Αυξάνει ο αριθμός των συμφωνιών μεταξύ αεροπορικών εταιριών

Πάνω από 130 συμφωνίες μεταξύ αεροπορικών εταιριών για κοινούς κωδικούς και προγράμματα συχνών επιβατών έχουν υπογραφεί τον τελευταίο χρόνο. Σημαντικό επίσης, είναι ότι το ένα τρίτο του συνόλου των συμφωνιών […]

Πάνω από 130 συμφωνίες μεταξύ αεροπορικών εταιριών για κοινούς κωδικούς και προγράμματα συχνών επιβατών έχουν υπογραφεί τον τελευταίο χρόνο. Σημαντικό επίσης, είναι ότι το ένα τρίτο του συνόλου των συμφωνιών έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία, πράγμα που φανερώνει την τάση για συνεργασίες στον αεροπορικό κλάδο. Ο αριθμός των γενικών συμφωνιών που υπάρχουν αυτή την στιγμή παγκοσμίως είναι 515.
Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερις βασικές παγκόσμιες συμμαχίες, το γκρούπ της Atlantic Excellence και της Qualiflyer, η Oneworld, η Star Alliance, και η Northwest/KLM.
Η Atlantic Excellence έχει μέλη την Austrian Airlines, την Delta Air Lines, την Sabena, και την Swissair. Έγινε τον Ιούνιο του 1996 και το 1998 είχε το 8,2% της παγκόσμιας επιβατικής κίνησης, μεταφέροντας 129,5 εκατ. επιβάτες.
Η Qualiflyer Alliances δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 1998 και τον Μάιο του 1999 μπήκε στην συμμαχία<.> και η Air Europe. Τα μέλη της Qualiflyer Alliances είναι η AOM, η Austrian Airlines, η Crossair, η Lauda Air, η Sabena, η Swissair, η ΤΑΡ Air Portugal, και η THY Turkish Airlines. Η συμμαχία συνεργάζεται με την Aeromaxico, την Air France, την Korean Air, την Malev, και την Transbrasil.
Η Oneworld έγινε τον Σεπτέμβριο του 1998 και έχει μέλη την American Airlines, την British Airways, την Canadian International, την Cathay Pacific, και την Quantas. Τον Σεπτέμβριο του 1999 αναμένεται να μπουν στην συμμαχία η Finnair, και η Iberia. Τέλος, το 2000 θα μπει και η Lan Chile. Μετά από αυτές τις συμμετοχές η συμμαχία θα έχει το 17,8% της παγκόσμιας κίνησης επιβατών από το 15,8% που έχει τώρα. Η συμμαχία συνεργάzεται με την Aerolineas Argentinas, την Japan Airlines, την LOT Polish Airlines, την Avianca, την ΤΑΜ, την TACA, και US Airways.
Η Star Alliance ξεκίνησε τον Μάιο του 1997 και έχει το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής ποσοστό κίνησης του επιβατικού κοινού με 16.3%. Τα μέλη της είναι η Air Canada, η Lufthansa, η SAS, η Thai International, η United Airlines, η Varig, η Ansett Australia, και η Air Zealand. Ως μελλοντικά μέλη εμφανίζονται η All Nippon Airways, και η Singapore Airlines για τον Οκτώβριο του 1999.
Η συμμαχία συνεργάζεται με την British Midland, και την Mexicana. Το 1998 μετέφερε 206,3 εκατ. επιβάτες. Καλύπτει πάνω από 720 προορισμούς σε 110 χώρες.
Τέλος, η Northwest/KLM συνεργάστηκαν το 1989 και 10 χρόνια αργότερα μπήκαν στην συμμαχία η Alitalia, και η Continental. Η συμμαχία έχει το 10,9% της παγκόσμιας επιβατικής κίνησης μεταφέροντας 133,3 εκατ. επιβάτες.
Συνεργάζεται με ένα μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιριών όπως η Braathens, η Kenya Airways, η Aces Columbia, η Alaska Airlines, η American West, η Japan Airlines, και η Malaysia Airlines.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024