Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑύξηση κεφαλαίου στην Ολυμπιακή Αεροπορία με την συμμετοχή του Δημοσίου

Αύξηση κεφαλαίου στην Ολυμπιακή Αεροπορία με την συμμετοχή του Δημοσίου

Έδωσε τελικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άδεια της στο ελληνικό Δημόσιο να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ταυτόχρονα με τους ιδιώτες. Με αυτό τον τρόπο παραχώρησε τυπικά την […]

Έδωσε τελικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άδεια της στο ελληνικό Δημόσιο να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.><...>, ταυτόχρονα με τους ιδιώτες. Με αυτό τον τρόπο παραχώρησε τυπικά την άδεια στην ΟΑ<.> να χρησιμοποιήσει τις κρατικές εγγυήσεις για την αγορά αεροσκαφών και για τη σύναψη δανείου, ώστε να πραγματοποιήσει την μετεγκατάσταση της στο αεροδρόμιο των Σπάτων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη χορήγηση του ποσού των 70 δισ. δρχ. των εγγυήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης της εταιρίας στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων. Από το ποσό αυτό, τα 35 δισ. δρχ. θα δοθούν ως αποζημίωση για το Ελληνικό, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στην κυβέρνηση να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο του εθνικού αερομεταφορέα σε περίπτωση που βρεθεί αγοραστής.

Αναλυτικότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη διάσπαση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ώστε να είναι δυνατή η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρίας. Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο με την αρμόδια επίτροπο Λογιόλα Ντε Παλάθιο, ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Βερελής, εξασφάλισε το διαχωρισμό της ΟΑ και τη δημιουργία δύο διαφορετικών εταιριών.

Η μια εταιρία θα αναλάβει το παθητικό κομμάτι και αναμένεται να κλείσει μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου, ενώ η άλλη εταιρία θα αναλάβει το ενεργητικό κομμάτι της Ολυμπιακής, που θα είναι κερδοφόρο. Σύμφωνα με την πρόθεση της Κυβέρνησης θα μεταβιβαστεί πακέτο άνω του 51%, ενώ το δημόσιο εξασφάλισε το δικαίωμα να συμμετάσχει μαζί με το νέο μέτοχο της Ολυμπιακής, σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024