Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑύξηση κερδών για το Emirates Group

Αύξηση κερδών για το Emirates Group

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου εταιριών Emirates για το οικονομικό έτος 2002/3, το οποίο έκλεισε την 31η Μαρτίου 2003, ανήλθαν σε 285,7 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 74% […]

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου εταιριών Emirates για το οικονομικό έτος 2002/3, το οποίο έκλεισε την 31η Μαρτίου 2003, ανήλθαν σε 285,7 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση της τάξης<...> του 74% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα κέρδη της αεροπορικής εταιρίας Emirates Airline, παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 94% και ανήλθαν σε 247,1 εκατ. δολάρια, από 127, 6 εκατ. δολάρια, της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Ο μέσος όρος πληρότητας θέσεων σημείωσε αύξηση της τάξης του 76,6%, ενώ, η εταιρία Cargo (μεταφορά εμπορευμάτων) συνεισέφερε το 19,6% στα έσοδα της εταιρίας Emirates Airline.

Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του Ομίλου, μετά το κλείσιμο του έτους την 31η Μαρτίου 2003, ανήλθαν σε 2,8 δισ. δολάρια σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 31% έναντι των 2,1 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Η Dnata (θυγατρική αεροπορική εταιρία του Ομίλου Emirates) παρουσίασε καθαρά κέρδη της τάξης των 38,6 εκατ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση, σε σύγκριση με τα περσινά κέρδη τα οποία ήταν 36,7 εκατ. δολάρια.

Η Α.Μ. Σείχης Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, στην ανασκόπησή του για τη χρονιά που πέρασε, δήλωσε τα ακόλουθα: «Σε όλα τα ταξίδια που έχω πραγματοποιήσει, οι δημοσιογράφοι μου απευθύνουν συνεχώς την ίδια ερώτηση: “Ποιο είναι το μυστικό επιτυχίας του Ομίλου;”. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι το πάθος μας για ποιότητα υπηρεσιών. Η επιτυχία αυτή δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριών και τύχης, αλλά συντονισμένης ομαδικής εργασίας του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού μας».

Η ανάπτυξη του Ομίλου συμβαδίζει με την ανάπτυξη του Ντουμπάι, ως τουριστικός προορισμός και προορισμός εμπορικών συναλλαγών του 21ου αιώνα. Η κυβέρνηση του Ντουμπάι στοχεύει στην υλοποίηση μιας σειράς επιχειρηματικών σχεδίων για το μέλλον. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει την επέκταση του Διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός το οποίο θα αυξήσει τη χωρητικότητα του αεροδρομίου, μέχρι το 2012, σε 60 εκατ. επιβάτες, καθώς και τη δημιουργία ενός μεγάλου κέντρου με δυνατότητα χειρισμού ενός εκατομμυρίου τόνων φορτίου.

Η συνεισφορά του Ομίλου εταιριών Emirates στο Ντουμπάι ήταν 1,1 δισ δολάρια σε άμεσα έξοδα. Η περσινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη βιομηχανία της αεροπορίας με απώλειες, σε παγκόσμιο επίπεδο, που έφτασαν τα 13 δισ δολάρια. Η Emirates Airline, όπως και όλες οι διεθνείς αεροπορικές εταιρίες, αντιμετώπισε πολλά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα. Οι γρήγορες, όμως και μεθοδικές κινήσεις του δικτύου, στις παγκόσμιες προκλήσεις, ελαχιστοποίησαν του κινδύνους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024