Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑύξηση παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της Air France – KLM στο β` τρίμηνο του 2004

Αύξηση παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της Air France – KLM στο β` τρίμηνο του 2004

Τα καθαρά κέρδη της Ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρίας Air France – KLM Group, παρουσίασαν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση στο β΄ τρίμηνο του 2004, καθώς κατεγράφη αύξηση, που άγγιξε το ποσοστό του 41%. […]

Τα καθαρά κέρδη της Ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρίας Air France – KLM Group, παρουσίασαν ιδιαίτερα<...> εντυπωσιακή αύξηση στο β΄ τρίμηνο του 2004, καθώς κατεγράφη αύξηση, που άγγιξε το ποσοστό του 41%. Βέβαια, σε αυτή την πολύ σημαντική αύξηση συνέδραμαν τόσο η μείωση του κόστους λειτουργίας από μέρους της εταιρίας, όσο και η αύξηση της ζήτησης για ταξίδια από μέρους των καταναλωτών.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της Air France – KLM Group, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αναρριχήθηκαν στα 201 εκατ. Ευρώ (263 εκατ. δολ.) έναντι – pro forma – καθαρών κερδών ύψους 143 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής`. Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από ένα χρόνο, τα στοιχεία της εταιρίας επαναπροσδιορίστηκαν, προκειμένου τα αποτελέσματα των δύο εταιριών να εμφανίζονται από κοινού.

Να υπενθυμιστεί ότι η Air France, με βάση το Παρίσι, εξαγόρασε τον Μάιο την KLM, με αποτέλεσμα να κατακτήσει την πρώτη θέση μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης, από την British Airways. Η διοίκηση της εταιρίας, προβλέπει ότι “τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν από την κοινή λειτουργία των εταιριών θα ανέλθουν σε 580 εκατ. ευρώ ετησίως ή 17% υψηλότερα της προηγούμενης πρόβλεψής της”, σύμφωνα με τον επικεφαλής των οικονομικών της υπηρεσιών κ. Philippe Calavia. Ενώ πρόσθεσε ακόμα ότι η συνεργία με την KLM, εξελίσσεται ακόμα πιο γρήγορα και καλά, από ό,τι αναμενόταν και η επιβατική κίνηση ήταν μεγάλη, χάρη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης”.

Όσον αφορά στην επιβατική κίνηση, πρέπει να αναφερθεί ότι αυξήθηκε κατά 7,7% το τρίμηνο, ενώ η δυναμικότητα κατά 6,5%. Τα λειτουργικά κέρδη το τρίμηνο, ανήλθαν σε 295 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους, επισημαίνοντας, ότι “αυτά θα υπερβούν τα αντίστοιχα του προηγούμενου έτους”.

Οι πωλήσεις της Air France – KLM Group, σημείωσαν αύξηση 6,4%, φθάνοντας τα 5,13 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στις 15 Νοεμβρίου. Επτά οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν κατά μέσον όρο, ότι “τα καθαρά της κέρδη θα διαμορφωθούν στα 203 εκατ. ευρώ”.

Τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλή της εταιρίας κ. Jean-Cyril Spinetta στις 14 Σεπτεμβρίου, “η εξοικονόμηση κεφαλαίων από τη συγχώνευση, θα πλησιάσει τα 100 εκατ. Ευρώ κατά την πρώτη οικονομική χρήση, 30% υψηλότερα από τις προβλέψεις του Μαΐου”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024