Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςCyprus Airways: Έως 11 αεροσκάφη και πτήσεις σε 30 προορισμούς μέχρι το 2026
Αεροπορικές εταιρείες

Cyprus Airways: Έως 11 αεροσκάφη και πτήσεις σε 30 προορισμούς μέχρι το 2026

Το νέο στρατηγικό σχέδιο της αεροπορικής εταιρείας θα προβλέπει τη λειτουργία ενός υβριδικού επιχειρηματικού μοντέλου, το οποίο θα προσφέρει στους πελάτες της μια βάση χαμηλού κόστους, αλλά θα τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τη δική τους ταξιδιωτική εμπειρία, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Η Cyprus Airways παρουσίασε τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξής της για τα επόμενα πέντε χρόνια στους ενδιαφερόμενους φορείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τίτλο “Cyprus Airways – Το παρελθόν και το μέλλον”. Στη συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Λεβέντης στη Λευκωσία, απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, κ. Γιάννης Καρούσος, ο αναπλ. υπουργός Τουρισμού, κ. Σάββας Περδίος, η ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια της Hermes Airports, κα Ελένη Καλογήρου και ο διευθύνων σύμβουλος της Cyprus Airways, Paul Sies.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στους ενδιαφερόμενους φορείς, ο κ. Sies τόνισε τα επιτεύγματα των δύο τελευταίων ετών, εξηγώντας ότι η αεροπορική εταιρεία αντιμετώπισε πρωτοφανή γεγονότα, μεταξύ άλλων την πανδημία του Covid και γεωπολιτικές αναταράξεις. Παρά ταύτα, είπε, η αεροπορική εταιρεία διατήρησε την κοινωνική της δέσμευση και υποστήριξε το νησί με την αναγκαία συνδεσιμότητα για πτήσεις επαναπατρισμού και βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της ταχυδρομικής και εμπορευματικής συνδεσιμότητας μεταξύ άλλων.

2022
Το 2022 ήταν η χρονιά ανάκαμψης της Cyprus Airways. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε μια ανελέητη αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων, του δικτύου, της τιμολόγησης και των καναλιών διανομής της. Ήταν επίσης η χρονιά που την είδε να αναπτύσσεται μήνα με το μήνα, να εγκαινιάζει νέους προορισμούς, μεταξύ άλλων για Παρίσι και Ρώμη, να διευρύνει τη χωρητικότητά της επενδύοντας σε πρόσθετα αεροσκάφη, να αποκαλύπτει ένα νέο τελειοποιημένο χρώμα και να ξεκινά μια εκστρατεία προσλήψεων ενόψει των σχεδίων επέκτασης.

Στρατηγικό σχέδιο
Το νέο στρατηγικό σχέδιο της αεροπορικής εταιρείας θα προβλέπει τη λειτουργία ενός υβριδικού επιχειρηματικού μοντέλου, το οποίο θα προσφέρει στους πελάτες της μια βάση χαμηλού κόστους, αλλά θα τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τη δική τους ταξιδιωτική εμπειρία, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Για να προσφέρει τέτοια κλιμάκωση των υπηρεσιών της, η αεροπορική εταιρεία έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού για να μεγιστοποιήσει τα παρεπόμενα έσοδά της, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες της θα έχουν πάντα την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Η διανομή του δικτύου πωλήσεών της έχει επίσης ενισχυθεί, όχι μόνο με τη συνδεσιμότητα API με πολλούς συνεργάτες, αλλά και με την καλύτερη συνδεσιμότητα του παλαιού GDS για να διασφαλιστεί ότι οι θέσεις της Cyprus Airways είναι εύκολα ορατές, τιμολογημένες και με εισιτήρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στρατηγική στόλου και δικτύου
Το επόμενο έτος η Cyprus Airways θα επιχειρεί με τέσσερα αεροσκάφη Airbus A320ceo με σκοπό να μεταβεί στο Airbus A320neo μέχρι το 2025. Υπάρχουν σχέδια για την αύξηση του στόλου σε έξι αεροσκάφη το 2024, εννέα αεροσκάφη το 2025 και έως 11 αεροσκάφη μέχρι το 2026. Μέρος αυτού του στόλου θα χρησιμοποιηθεί για λειτουργίες ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance) και υπηρεσίες τσάρτερ που θα επιτρέψουν σταθερές ροές εσόδων και συνεισφορές στην αεροπορική εταιρεία.

Μετά την πρόσφατη έναρξη δρομολογίων προς Παρίσι και Ρώμη, η Cyprus Airways σκοπεύει να συνεχίσει να επεκτείνει το ευρωπαϊκό της δίκτυο και να αναπτύξει περαιτέρω τουριστική και επιχειρηματική κίνηση μεταξύ σημείων, αυξάνοντας παράλληλα τη συνδεσιμότητα προς τους Κύπριους υπηκόους. Η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει επίσης να προσφέρει ένα δίκτυο με τα βασικά τακτικά δρομολόγια όλο το χρόνο που θα συνδέουν το νησί με τις κύριες πόλεις σε ακτίνα 1,5 ώρας, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει συνδεσιμότητα εντός του δικτύου από/προς την Αθήνα, τη Βηρυτό και το Τελ Αβίβ και να τροφοδοτεί τις κύριες ευρωπαϊκές πόλεις και τα εποχιακά δρομολόγια προς διάφορα ελληνικά νησιά.

Τα σχέδια της αεροπορικής εταιρείας προβλέπουν τη δραστηριοποίησή της σε 18 προορισμούς το επόμενο έτος και έως 30 προορισμούς έως το 2026.

Με το βλέμμα στο μέλλον
«Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε πέντε νέους προορισμούς για το καλοκαίρι του ’23: Μιλάνο, Ζυρίχη, Πράγα, Βασιλεία και Κάιρο», ανακοίνωσε ο κ. Sies κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Το ερχόμενο έτος η αεροπορική εταιρεία θα επαναλάβει δύο φορές την εβδομάδα τις πτήσεις προς την Πράγα, τη Ζυρίχη και το Κάιρο, ενώ για πρώτη φορά θα εκτελεί δύο φορές την εβδομάδα δρομολόγια προς τη Βασιλεία. Το Μιλάνο Μπέργκαμο θα εξυπηρετείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα με δυνατότητα αύξησης της λειτουργίας σε τρεις φορές την εβδομάδα. Οι σημερινοί δημοφιλείς προορισμοί όπως το Παρίσι και η Ρώμη θα παραμείνουν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μαζί με τη Σαντορίνη (δύο φορές την εβδομάδα), τη Σκιάθο (δύο φορές την εβδομάδα) και την Πρέβεζα (δύο φορές την εβδομάδα). Η Κρήτη και η Ρόδος θα εξυπηρετούνται με πτήσεις τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ η Θεσσαλονίκη θα εξυπηρετείται καθημερινά. Η Βηρυτός θα επανακτήσει το καθημερινό της δρομολόγιο, ενώ οι πτήσεις προς Τελ Αβίβ θα αυξηθούν σε έως και 10 πτήσεις την εβδομάδα. Τα δρομολόγια προς το Ερεβάν της Αρμενίας θα αυξηθούν σε τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ η Αθήνα θα εξυπηρετείται με τρεις πτήσεις ημερησίως.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του, ο κ. Sies δήλωσε: «Η Cyprus Airways βρίσκεται σε στρατηγική θέση για να συνδέει την Ευρώπη με την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το σχέδιο μας βασίζεται στην ύπαρξη ενός λιτού οργανισμού με ισχυρό εμπορικό σήμα και φιλοδοξία να πετύχουμε την ανάπτυξη και τη δομική σύνδεση της Κύπρου με την Ευρώπη και πέρα από αυτήν».

Press Conference Cyprus Airways

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024