Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςCyprus Airways: Κατακόρυφη αύξηση της επιβατικής κίνησης – 231% περισσότερες πτήσεις
Αερομεταφορές

Cyprus Airways: Κατακόρυφη αύξηση της επιβατικής κίνησης – 231% περισσότερες πτήσεις

Cyprus Airways Aircraft

Σε ετήσια βάση η αεροπορική εταιρεία μετέφερε πέντε φορές περισσότερους επιβάτες.

Η Cyprus Airways ανακοίνωσε τα αποτελέσματα επιβατικής κίνησης του Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου μετέφερε 19.509 επιβάτες (Φεβρουάριος του ’22: 2.997) και πραγματοποίησε 231% περισσότερες πτήσεις (Φεβρουάριος του ’22: 64 πτήσεις), ενώ βελτίωσε τον συντελεστή πληρότητας κατά 20% μονάδες. Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του ’19, πριν την έναρξη της πανδημίας, η εταιρεία μετέφερε 30% περισσότερους επιβάτες (Φεβρουάριος του ’19: 15.052).

“Ο Φεβρουάριος είναι παραδοσιακά ο πιο ήσυχος μήνας μας, αλλά σε σύγκριση με πέρυσι, μεταφέραμε πέντε φορές περισσότερους επιβάτες. Μήνα με το μήνα επιτυγχάνουμε ενθαρρυντικά αποτελέσματα και έχουμε επιβεβαιώσει τη θέση μας ως ο τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας με βάση το μερίδιο αγοράς στην Κύπρο για τον Ιανουάριο του 2023 πίσω από τη WizzAir και την Aegean που έχουν σημαντικά μεγαλύτερους στόλους με έδρα τη Λάρνακα”, δήλωσε ο Paul Sies, Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας.

Πηγή: Sabre GDS

“Η φιλοδοξία μας δεν είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία, αλλά να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες και την καλύτερη επιλογή προορισμών τόσο στους Κύπριους όσο και στον αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών μας από το εξωτερικό. Το αποτέλεσμα αυτό μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να αυξήσουμε την επιλογή προορισμών, τις πτήσεις και τις υπηρεσίες προς τους πελάτες μας. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ο αερομεταφορέας της σημαίας του νησιού και προαγωγός του νησιού και της αναπτυσσόμενης οικονομίας του”, πρόσθεσε ο κ. Sies.

“Φέτος συνεχίζουμε τα σχέδια ανάπτυξής μας και στο τέλος αυτού του μήνα θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία μας προς τις διεθνείς πύλες του Ντουμπάι και του Καΐρου. Όπως ανακοινώθηκε, τον Μάιο θα επεκτείνουμε επίσης το δίκτυό μας στους ευρωπαϊκούς κόμβους του Μιλάνου, της Ζυρίχης, της Πράγας και της Βασιλείας με ένα πολλαπλό εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Αυτό το καλοκαίρι, ανάλογα με τη ζήτηση, αναμένεται να εξυπηρετηθούν με πρόσθετα εβδομαδιαία δρομολόγια οι πρόσφατα εγκαινιασμένοι προορισμοί των πόλεών μας, το Μιλάνο και το Παρίσι.

Το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο φορές την εβδομάδα δρομολόγια προς τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο και την Πρέβεζα. Αναμένουμε να εξυπηρετήσουμε την Κρήτη και τη Ρόδο με πτήσεις τρεις φορές την εβδομάδα και τη Θεσσαλονίκη με δύο φορές την εβδομάδα. Τα δρομολόγια προς Βηρυτό θα εκτελούνται καθημερινά, ενώ τα δρομολόγια προς Τελ Αβίβ θα αυξηθούν σε έως και 10 πτήσεις την εβδομάδα. Τα δρομολόγια προς το Ερεβάν της Αρμενίας θα αυξηθούν σε έως και τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως, ενώ η Αθήνα θα εξυπηρετείται με έως και τρεις πτήσεις ημερησίως”, πρόσθεσε ο κ. Sies.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024