Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςCyprus Airways: Υπερδιπλάσια η επιβατική κίνηση το 2022 – Τα στατιστικά στοιχεία της αεροπορικής
Αερομεταφορές

Cyprus Airways: Υπερδιπλάσια η επιβατική κίνηση το 2022 – Τα στατιστικά στοιχεία της αεροπορικής

Η Cyprus Airways ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της επιβατικής της κίνησης για το σύνολο του έτους 2022 και για το μήνα Δεκέμβριο του ’22.

Πολύ ενθαρρυντικά νέα για την επερχόμενη τουριστική σεζόν ανακοίνωσε η Cyprus Airways. Συγκεκριμένα, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης για τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και για όλο το 2022.

Αναλυτικότερα, το προηγούμενο έτος, η αεροπορική εταιρία αύξησε την ετήσια κυκλοφορία της κατά +361% σε σχέση με το 2021. Ο μέσος συντελεστής πληρότητας κατά τη διάρκεια του έτους αυξήθηκε κατά +12% (κυρίως από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του ’22).

Παράλληλα διπλάσια αύξηση παρατηρήθηκε και στον αριθμό πτήσεων, όπου τα προγραμματισμένα δρομολόγια έφτασαν τα 2.552, δρομολόγια έναντι τα 1.032 το προηγούμενο έτος. Επιπλέον 94.289 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ναυλωμένων πτήσεων της αεροπορικής εταιρίας.

Συνεχίζοντας την τάση που διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, τον Δεκέμβριο του ’22, η κυπριακή αεροπορική εταιρία μετέφερε 27.383 επιβάτες (Δεκέμβριος ’21: 2.580) και υπερδιπλασίασε τον συντελεστή πληρότητας. Κατά τη διάρκεια του μήνα πραγματοποίησε 244 πτήσεις (Δεκ’21: 60 πτήσεις).

«Το 2022 ήταν η “χρονιά ανάκαμψης” μας, κατά την οποία, μετά τα δύο χρόνια της πανδημίας και την αλλαγή της γεωπολιτικής κατάστασης, εργαστήκαμε σκληρά για να εκμεταλλευτούμε πλήρως τη συσσωρευμένη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια κυρίως κατά τους τελευταίους 6 μήνες του έτους.

Το περασμένο έτος αυξήσαμε τα αεροσκάφη, το προσωπικό, τους προορισμούς και τις συχνότητες των πτήσεων και ξεκινήσαμε ένα εκτεταμένο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ παράλληλα πραγματοποιήσαμε μια σκληρή αναδιάρθρωση σύμφωνα με το νέο στρατηγικό μας σχέδιο. Με το σχέδιο αυτό θα λειτουργήσουμε ένα υβριδικό επιχειρηματικό μοντέλο, προσφέροντας στους πελάτες μας μια βάση χαμηλού κόστους, αλλά και δίνοντάς τους την επιλογή να δημιουργήσουν τη δική τους ταξιδιωτική εμπειρία, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τις απαιτήσεις τους», δήλωσε ο Paul Sies, CEO της αεροπορικής εταιρείας.

«Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά και φέτος σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας για να εξυπηρετήσουμε 18 προορισμούς, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξής μας θα αποδώσουν καρπούς. Μετά την πρόσφατη έναρξη των δρομολογίων προς Παρίσι και Ρώμη, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το ευρωπαϊκό μας δίκτυο και να αναπτύξουμε περαιτέρω με τις κυπριακές τουριστικές αρχές και τον κλάδο περισσότερη τουριστική, VFR και επιχειρηματική κίνηση από σημείο σε σημείο, ενώ παράλληλα θα αυξήσουμε τη συνδεσιμότητα από/προς την Κύπρο όλο το χρόνο», πρόσθεσε ο κ. Sies.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικητική μας ομάδα και όλους τους συναδέλφους μου της Cyprus Airways για τη μεγάλη ομαδική προσπάθεια το 2022», ολοκλήρωσε.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024