Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔιαβεβαιώσεις Βερελή για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Διαβεβαιώσεις Βερελή για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Κατά την διάρκεια της συνάντηση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Χρίστου Βερελή στις Βρυξέλλες με την επίτροπο κ. Λογιόλα Ντε Παλάθιο δόθηκαν από την πλευρά του Έλληνα υπουργού οι […]

Κατά την διάρκεια της συνάντηση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Χρίστου Βερελή στις Βρυξέλλες με την επίτροπο κ. Λογιόλα Ντε Παλάθιο δόθηκαν<...> από την πλευρά του Έλληνα υπουργού οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία<.> δεν έχει δεχθεί από το κράτος καμία οικονομική βοήθεια την τελευταία τετραετία, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

Το ζήτημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> και της κρατικής βοήθειας συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης, μαζί με όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις μεταφορές, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας το 2003.

Συγκεκριμένα ο κ. Βερελής τόνισε ότι η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, βρήκε από μόνη της τους τρόπους για να ξεπεράσει τις κρίσεις και να επιβιώσει ακόμα και από το τρομοκρατικό χτύπημα κατά των ΗΠΑ, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Η διαδικασία του ελέγχου αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες, ενώ ξεκίνησε μετά από καταγγελίες διαφόρων αεροπορικών εταιριών. Εκτός από το παρελθόν της Ολυμπιακής και τη νέα προσπάθεια που γίνεται μέσω μείωσης των δαπανών και διαχωρισμού της εταιρίας, θα ερευνηθεί και το πρόσφατο δάνειο που πήρε η Ο.Α. από την Εμπορική Τράπεζα ύψους περίπου 6 δισ. δρχ.

Στόχος είναι, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τύπου, να διαπιστωθεί αν το δάνειο αυτό συνιστά κρατική ενίσχυση, παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν αποσταλεί τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το δάνειο ελήφθη με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, τιτλοποιώντας έσοδα που θα έχει η Ο.Α. στο μέλλον από τις οφειλές του Δημοσίου προς την Εταιρία. Παράλληλα, θα ερευνηθούν οι οφειλές του αερομεταφορέα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπως το σπατόσημο.

Μετά τη συνάντησή του με τη κ. Λογιόλα ντε Παλάθιο, ο κ. Χρίστος Βερελής τόνισε ότι "η Ολυμπιακή σταθεροποιείται, οι οικονομίες στο νέο επιχειρησιακό της πρόγραμμα έχουν αποδώσει και στην αγορά δημιουργείται πλέον η βάσιμη εντύπωση ότι θα συνεχίσει να πετά". Ο υπουργός Μεταφορών αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε παρατυπία στη χρηματοδότηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και διαβεβαίωσε πως η εταιρία δεν έλαβε δάνειο με κρατική εγγύηση, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Βερελής απέδωσε σε εμπορικά συμφέροντα τα αρνητικά δημοσιεύματα για την τύχη της Ο.Α. και υπογράμμισε πως πρέπει να διαλυθεί η εντύπωση ότι η Ολυμπιακή απειλείται με κλείσιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. "Πρόκειται για λανθασμένες εντυπώσεις από δημοσιεύματα του τύπου, με συνέπεια ένα δυσμενές κλίμα για την εταιρία που έχει υποστεί βίαιες επιθέσεις από εμπορικά συμφέροντα" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Μεταφορών θεώρησε πως πρέπει να επισπευσθεί η έρευνα ώστε να αναστραφεί το δυσμενές κλίμα ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του Απριλίου θα καθορισθεί συνάντηση εμπειρογνωμόνων του υπουργείου με την Επιτροπή για την εξέταση του θέματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024