Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔύσκολη οικονομική κατάσταση για United και American Airlines

Δύσκολη οικονομική κατάσταση για United και American Airlines

Σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση βρίσκεται η μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρία United Airlines μετά από την απόρριψη από το Air Transportation Stabilization (ATSB) της αίτησής της προς τις ομοσπονδιακές αρχές […]

Σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση βρίσκεται η μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρία United Airlines μετά από την απόρριψη<...> από το Air Transportation Stabilization (ATSB) της αίτησής της προς τις ομοσπονδιακές αρχές χορήγησης δανείου ύψους 1,8 δισ. δολαρίων, ενώ, ήδη, έχει καθυστερημένες πληρωμές ύψους 900 εκατ. δολαρίων.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Glenn F. Titton δήλωσε σχετικά: “Είμαστε απογοητευμένοι που το ΑΤSB δεν μπορούσε να εγκρίνει την αίτηση της United. Εκτιμούμε όμως το γεγονός ότι εκφράστηκε η πιθανότητα να κατατεθεί μια νέα βελτιωμένη πρόταση δανειοδότησης αργότερα. Θα συζητήσουμε το θέμα με τους εκπροσώπους των σωματείων και τους μετόχους μας και θα καθορίσουμε τις άμεσες κινήσεις μας”.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και η American Airlines η οποία με στόχο να μειώσει το λειτουργικό κόστος της προβαίνει στην απόλυση 1.100 εργαζομένων, ενώ τον Αύγουστο είχε απολύσει ακόμα 7.000 εργαζόμενους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας πρόκειται να αναβάλλει την αγορά των 25 νέων αεροπλάνων, να επιταχύνει την απόσυρση 9 Boeing 767 και να θέσει εκτός πτήσεων 74 Fokker.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024